Público
Público

Puigdemont, Colau, la CUP, els Comuns i Podem subscriuen el manifest del pacte nacional pel referèndum

Aquest dimecres ha engegat la campanya per recollir suports polítics i socials a la demanda d'un referèndum acordat. Entre els signants també hi ha Pablo Iglesias

La primera trobada del Pacte Nacional pel Referèndum. EUROPA PRESS

EUROPA PRESS

El Pacte Nacional pel Referèndum ha engegat aquest dimecres la campanya per sumar adhesions socials i polítiques al seu manifest, que reclama un referèndum efectiu i vinculant pactat amb l'Estat. Entre els primers signants hi ha el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, membres del Govern, de JxSí, de la CUP, de Podem, de Catalunya Sí Que Es Pot i dels 'Comuns'.

A través dels seus respectius comptes de Twitter, diversos representants polítics s'han sumat a la campanya. Fora de Catalunya, un dels que ho ha fet és el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, que ha tornat a mostrar el seu suport al referèndum tot i insistir que no desitja la independència de Catalunya.
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias anotava en el seu Twitter: "Per a un referèndum amb garanties, he signat el manifest @referendumpacte. No volem que Catalunya marxi, però som demòcrates".

El president de la Generalitat, que forma part del Pacte, ha agraït a Iglesias que l'hagi subscrit: "Gràcies Pablo pel teu compromís. Es tracta de democràcia, en efecte. Jo també he signat el manifest", ha matisat.


En una intervenció aquest dimecres davant el ple del Parlament, Puigdemont ha exposat que la demanda d'un referèndum per a Catalunya hauria de comptar amb el suport de tots els "demòcrates" de la resta de l'Estat. També ha lamentat el que considera una actitud bel·ligerant del Govern central amb la consulta: "Els demòcrates espanyols haurien de preocupar-se quan es parla de reprimir amb la força la demanda de votar d'un poble".


"Perquè volem un referèndum efectiu i amb garanties, ja he signat el manifest @referendumpacte", ha escrit al seu compte Colau, que també és una de les representants que s'han assegut a la taula del Pacte en representació de l'Ajuntament de Barcelona. En l'última reunió, la primera edil va manifestar que "el més important són les característiques d'aquest referèndum, que és que sigui acordat, amb reconeixement internacional, amb garanties, que sigui efectiu i que interpel·li el conjunt de la població de Catalunya" i va avisar els partits independentistes -que també aposten per la via unilateral- que la consulta no es pot supeditar a un calendari.

El vicepresident del govern català i líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, que també ha subscrit el document, ha escrit: "Som molts i tenim el mateix compromís: aconseguir la República Catalana. Apunta't al Pacte Nacional pel Referèndum". s de la CUP el portaveu del Secretariat Nacional, Quim Arrufat, i la diputada Mireia Boya ha anunciat que han subscrit el manifest.

En la mateixa línia que Colau, el cap de files d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha cridat la gent a través de les xarxes a sumar-se a la iniciativa: "Per a un referèndum amb garanties, he signat el manifest @referendumpacte. Signa-ho tu també".

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el portaveu de JxSí a la cambra, Jordi Turull, la coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas, els consellers Raül Romeva i Josep Rull, el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, o els presidents de les principals entitats sobiranistes, Jordi Sànchez (ANC), Jordi Cuixart (Òmnium) i Neus Lloveras (AMI) són altres personalitats que s'hi han adherit.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?