Público
Público

El PP aconsegueix que una plaça d'Alacant dedicada a la Igualtat ara es digui de la División Azul

Mig centenar de carrers i places més de la ciutat valenciana tornen a ser batejades amb  noms del règim  franquista.

La plaça de la Igualtat  torna a ser la de la División Azul

públic

Les denominacions franquistes han tornat als carrers d'Alacant gràcies al Partit Popular. L'ajuntament, dirigit per un tripartit del PSPV-PSOE, Guanyar i Compromís, ha rebatejat aquest divendres la plaça dedicada a la Igualtat amb el nom de la División Azul,  per acatar un acte judicial que invalida la recent substitució en aplicació de la Llei de Memòria Històrica.

El recurs davant la Justícia va ser presentat pel Partit Popular, que va esgrimir que el tripartit no va complir amb tots els procediments legals i requisits que marca la Llei en la retirada llista de carrers franquista.

Desenes de persones van anar a la plaça a protestar mentre es procedia al canvi i a manifestar el seu rebuig per la decisió judicial. "Aquesta placa l'anem a llevar", van cridar.

Hi eren presents representants d’Esquerra Unida i diputats de les Corts de Compromís, com Mireia Mollà, Gerard Fullana i José Manuel Penalva.

La regidora de Memòria Històrica d’Alacant, Maria José Espuch, va dir que sentia vergonya, ràbia i impotència per aquest fet.

L'alcalde d'Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, va anunciar el compliment de l'acte judicial dimecres passat amb un decret municipal per executar els canvis que afecten més de mig centenar de carrers de la ciutat. Echávarri va convidar a l'acte el president del Govern, Mariano Rajoy, i la líder del PPCV, Isabel Bonig.

"Anem a convidar a Bonig ia Rajoy a que vinguin a descobrir la placa de División Azul (fins ara de la Igualtat) perquè el PP de tot Espanya celebri 'el gran triomf' del PP i del seu portaveu d'Alacant (Luis Barcala) de tornar a reposar la placa ", va assenyalar amb sorna l'alcalde.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?