Público
Público

REFERENDUM CATALUNYA El PP de Madrid exigeix ​​que es prohibeixi un acte de suport al referèndum per incloure en el cartell anunciador una corona del revés

El portaveu del PP a l'ajuntament de Madrid assegura que l'acte, previst pel 17 de setembre, té "una clara intencionalitat política" i es pregunta: "¿Manuela Carmena permetrà aquesta burla a la Corona, aquesta ofensa al nostre rei?".

Cartell de la convocatòria de l'acte del 17 de setembre a Madrid en suport al referèndum. | EP

europa press

El portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid, José Luis Martínez Almeida, ha exigit a l'alcaldessa, Manuela Carmena, que "prohibeixi immediatament" l'acte de suport al referèndum de Catalunya que se celebrarà el 17 de setembre a Matadero per, entre altres qüestions, suposar una ofensa a la monarquia en incloure en el cartell que anuncia la convocatòria una corona del revés.

"El més trist és que l'ajuntament torna a emparar un desafiament institucional a la legalitat constitucional: primer va ser la foto de la vergonya amb Puigdemont i Junqueras a Cibeles i ara a Matadero", ha declarat Almeida en roda de premsa. L'acte ha estat organitzat per l'associació Madrilenys pel dret a decidir, que no és més que, segons l'edil, "una pantalla de l'Assemblea Nacional Catalana, la principal plataforma que advoca pel desafiament català".

"¿Manuela Carmena permetrà aquesta burla a la Corona, aquesta ofensa al nostre rei? Aquest no és un acte neutre" sinó que té una clara "intencionalitat política", ha llançat, després d'afegir que "fins on està disposada Manuela Carmena a trepitjar la dignitat de l'ajuntament permetent un acte de l'Assemblea Nacional Catalana que ofèn a la institució de la Corona? ".

El Grup Municipal Popular està plantejant alternatives amb les que mostrar la seva "disconformitat amb l'acte (a Matadero) i l'adhesió i confiança en la Constitució de 1978, que s'ha de respectar". Finalment, Almeida ha aconsellat a Carmena que en lloc de regalar un llibre a cada nadó nascut a Madrid que els lliuri un exemplar de la Constitució, un gest que "seria més útil".

¿Te ha resultado interesante esta noticia?