Público
Público

VAGA AEROPORT PRAT- EULEN Vigilants d'Eulen al Prat convoquen una nova vaga per al 6 d'octubre

Amb aquesta nova convocatòria volen exigir a l'empresa que compleixi amb el laude obligatori que l'àrbitre va publicar la setmana passada. Això no vol dir, però, que vegin amb bons ulls el laude, rebutjat per unanimitat per l'assemblea.

Moment del recompte dels resultats de les votacions a l'assemblea celebrada dilluns al Prat de Llobregat. EFE/Alejandro García

efe

Els treballadors d'Eulen a l'Aeroport de Barcelona-el Prat, que s'encarreguen dels controls de seguretat, han decidit convocar una nova vaga a partir de divendres 6 d'octubre, per exigir a l'empresa que compleixi amb el laude obligatori que l'àrbitre va publicar la setmana passada. L'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha subratllat que això no vol dir que vegin amb bons ulls el laude, el contingut ha rebutjat la mateixa assemblea per unanimitat.

"Volem que es compleixi allò que no volem, però que és a l'únic al que ens podem acollir i no s'està complint", va assenyalar en declaracions als mitjans després de l'assemblea. L'assessor ha detallat que, malgrat el que dicta el laude, no hi ha prou reforços per garantir que els treballadors puguin parar per anar al bany o a menjar les vegades que seria necessari.

L'assessor del comité de vaga ha demanat que Aena torni a seure a la taula de negociació

A més, ha indicat que a això cal sumar-li la "pressió" que reben els vigilants per part dels "comandaments intermedis" d'Eulen al Prat, que utilitzen a la Guàrdia Civil per exercir un major control sobre els treballadors. "Ha passat que quan una persona que no podia més ha deixat el seu lloc per anar al bany, una responsable d'Eulen li ha dit a la Guàrdia Civil que li denunciï per abandonament del lloc de treball", ha assegurat Giménez, que ha titllat de "inhumà" el tracte que reben els vigilants.

La convocatòria d'aquesta nova vaga es presentarà formalment en els pròxims dies, i la desconvocatòria de la vaga prevista per al proper divendres es fa aquest dimarts al Departament de Treball de la Generalitat. Giménez ha confiat que el mes que falta fins a la data assenyalada per a la nova vaga pugui servir per arribar a un acord amb Eulen, i també ha demanat que en les properes negociacions Aena torni a seure a la taula de negociació. "Volem que torni a seure Aena perquè és la responsable directa del que està succeint als aeroports d'Espanya", ha assenyalat.

L'assessor ha retret al gestor aeroportuari que hagi sortit "de rositas gràcies a l'estat", i ha exigit que adquireixi el compromís de respectar les millores que inclou el conveni en futures licitacions. En paral·lel a aquest procés, Giménez ha subratllat que seguiran endavant amb la denúncia interposada davant del Tribunal Suprem en contra del laude obligatori, ja que consideren que amb ell s'han "trepitjat" els drets dels treballadors.

El Consell de Ministres del 16 d'agost va decidir imposar un sistema d'arbitratge obligatori per posar fi al conflicte laboral dels treballadors d'Eulen en els controls de seguretat del Prat, que s'ha traduït en llargues cues durant tot l'estiu. L'àrbitre designat va ser el president del Consell Econòmic i Social, Marcos Peña. Els treballadors d'Eulen a l'aeroport barceloní participaran el proper dia 27 de setembre a la manifestació convocada per col·lectius del sector de la seguretat a Madrid per reclamar millores col·lectives.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?