Público
Público

REFERENDUM CATALUNYA El Govern diu que convocar referèndum no és delicte i invoca la legislació de UE

El conseller de Presidència, Jordi Turull, ha esgrimit que la Llei 2/2005 "despenalitza de forma clara la convocatòria del referèndum", en considerar que "no és conducta amb suficient entitat per merèixer càstig penal".

Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Jordi Turull es dirigeixen aquest dimarts a la reunió setmanal del Govern. EFE/Marta Pérez

efe

El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha assegurat avui que convocar un referèndum "no és delicte" segons les pròpies lleis espanyoles i ha advertit que qualsevol actuació de l'estat contra la consulta de l'1-O "atemptaria" contra la legislació de la Unió Europea.

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha garantit que la Fiscalia actuarà de manera "serena", però "tan ferma i enèrgica" com es requereixi, "davant la desraó dels que se situen al marge de la llei", ja que davant ells "no hi caben vacil·lacions de cap classe".

En roda de premsa a la Generalitat després de la reunió de l'executiu català, Turull ha instat Maza a "llegir-se les lleis" i "actualitzar les seves dades, perquè convocar un referèndum no és delicte". Turull ha esgrimit així que la Llei 2/2005 "despenalitza de forma clara la convocatòria del referèndum", en considerar que "no és conducta amb suficient entitat per merèixer càstig penal". "Ens parlen de persecució d'un delicte que no existeix", ha apuntat.

Però, en un mateix sentit, ha anat més enllà a l'advertir que "qualsevol actuació del fiscal general en aquesta línia o de qualsevol institució de l'Estat que persegueixi una cosa que no és delicte, atemptaria directament contra l'article 49 de la Carta Fonamental de drets de la UE ". 

¿Te ha resultado interesante esta noticia?