Público
Público

REFERÈNDUM 1-O Trapero ordena als Mossos investigar els preparatius del referèndum

El major dels Mossos d'Esquadra compleix així amb la instrucció de la Fiscalia Superior de Catalunya, i l'encomana a la Comissaria General d'Informació "amb l'objectiu de mantenir una adequada coordinació i evitar possibles duplicitats en les comunicacions a Fiscalia"

Josep Luis Trapero, major dels Mossos d'Esquadra, arribant a la Fiscalia Superior de Catalunya. /EFE

europa press

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha encarregat al cos la iniciació de les "diligències policials" que corresponguin per donar compliment a la instrucció 2/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya, investigant els preparatius del referèndum. Ho mana en un comunicat intern emès el mateix dia en què ell i els seus homòlegs de Policia Nacional i de Guàrdia Civil han rebut la instrucció en comparèixer a la Fiscalia Superior de Catalunya per lliurar-li.

El comunicat intern encarrega aquestes diligències que corresponguin a la Comissaria General d'Informació (mitjançant els seus Serveis Centrals o les seves Unitats Territorials), que serà la que tramiti els atestats o informes policials a la Fiscalia Superior de Catalunya o a les fiscalies territorials competents. L'objectiu és "mantenir una adequada coordinació i evitar possibles duplicitats en les comunicacions a Fiscalia".

A més es podran incorporar a les pròpies diligències policials les actuacions que les unitats del cos hagin hagut de fer "de manera prèvia quan la urgència de la situació requereixi una actuació immediata".

comunicado de Josep Luis Trapero, mayor de los Mossos d'Esquadra, para iniciar la orden de instrucción de la Fiscalía de Catalunya. / Europa Press

Comunicat de Trapero per iniciar l'ordre d'instrucció de la Fiscalia de Catalunya. / Europa Press

Per complir l'apartat 3 i disposició 5 de la instrucció de Fiscalia, la circular interna adjunta seu contingut íntegre perquè es difongui en totes les unitats policials de Mossos, amb la finalitat que "tots els funcionaris pertanyents a aquestes unitats en siguin coneixedors".

També a les policies locals

Els fiscals en cap de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona s'han reunit el matí d'aquest dimecres amb els comandaments territorials dels Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional per traslladar-los la instrucció d'investigar els actes preparatius del referèndum de l'1-O .

Segons un comunicat de la Fiscalia de Barcelona, també s'ha traslladat als caps de Mossos de totes les zones de la província de Barcelona la instrucció complementària que preveu instar les policies locals a perseguir aquests mateixos fets.

Així, s'ha demanat als caps de la Regió Metropolitana de Barcelona, Regió Policial Central, Regió Metropolitana Nord i Regió Metropolitana Sud dels Mossos d'Esquadra que traslladin aquesta instrucció als caps de les policies locals de les seves zones.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?