Público
Público

REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ El president de la Generalitat proporciona eina per saber on pot votar cadascú l'1-O

El vicepresident Junqueras admet que les votacions no seran "com sempre", però crida de nou a la participació i dirigents de tots els partits sobiranistes asseguren que la consulta es farà i que hi haurà "col·legis i paperetes".

El president Carles Puigdemont al Palau de la Generalitat / EFE Andreu Dalmau

EUROPA PRESS

Els milers de concentrats davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) han rebut amb una ovació i al crit de 'Votarem, votarem' l'anunci del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ja es poden consultar els punts de votació on acudir l'1 d'octubre.

Puigdemont ha informat personalment a través de xarxes socials sobre l'existència d'una web per a que cada ciutadà pugui saber on pot votar. 

L'encarregat de comunicar-ho als assistents ha estat el diputat de JxSí al Parlament  i ex-diputat socialista al Congrés Germà Bel, que els ha assegurat que podran votar: "L'1-O votarem. Per votar cal un col·legi i una papereta i els tindreu".

Bel ha afirmat que per guanyar la independència és important bregar amb les traves de l'Estat: "Resistir és guanyar", i ha afegit que amb resistir no només és suficient, i per això el Govern facilitarà la resta d'elements necessaris com els col·legis electorals.

El vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras ha declarat aquest dijous que "és evident que no podrem votar com sempre. No obstant això, al igual que responsables de totos els partits sobiranistes, ha donat per fet que el referèndum es farà i ha cridat a la participació.​

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha assegurat aquest mateix dijous  que la difusió de la informació a la ciutadania sobre els col·legis electorals per votar l'1-O és una demostració que "la Generalitat funciona amb normalitat malgrat tot el que passa".

"El missatge que enviem correspon a la normalitat que es dóna en les eleccions o en referèndums. Tothom sap ara on ha d'anar a votar. Com estava establert, es dóna a conèixer aquesta informació. S'havia de produir en un moment o un altre ", ha assenyalat Borràs en declaracions als periodistes

¿Te ha resultado interesante esta noticia?