Público
Público

VANDALISME ANTISOBIRANISTA Agressió generalitzada contra veïns de pobles de Girona

Grups no identificats han punxat gairebé tots els cotxes aparcats al carrer de la localitat empordanesa de Verges. Altres municipis, com  Sarrià de Ter, Medinyà o Sant Julià de Ramis han estat víctimes d'accions similars de vandalisme

Un dels vehicles vandalitzats a Verges

PÚBLIC

Localitats de les comarques de Girona han estat escenari d'accions de vandalisme presumptament realitzada per grups d'extrema dreta.

Els veïns de Verges (Baix Empordà) s'han trobat durant el matí d'aquest dimecres amb gairebé tots els cotxes aparcats al carrer amb les rodes punxades. En total uns 120 vehicles, segons ha pogut saber Públic han estat objecte d'aquesta agressió.

Vehicles vandalitzats a la població empordanesa de Verges

Vehicles vandalitzats a la població empordanesa de Verges

L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, ha assenyalat que es tracta d'una acció evidentment organitzada i ha expressat sospites sobre l'autoria. Pot ser obra, segons ell, d'individus que "de dia van uniformats i de nit incontrolats".

En declaracions a Public, Sabater ha explicat que aquestes "bretolades" demostren quin tipus de resposta donen a les manifestacions pacífiques de la població catalana. "No hem de caure en provocacions ni ens han d'atemorir" ha dit.

Els veïns de Verges, que aquest vespre es reuniran en assemblea, han rebut una gran quantitat de mostres de solidaritat, ha explicat el seu alcalde, i han obert una caixa per sufragar la reparació dels danys causats pels incontrolats.

Altres poblacions gironines, com Sarrià de Ter, Medinyà o Sant Julià de Ramis, han estat també víctimes de l'acció violenta contra els cotxes dels seus veïns.

Els veïns de Sant Julià de Ramis, que és la població on el President de la Generalitat tenia inicialment previst dipositar el seu vot, van patir una de les accions més violentes de la Guardia Civil diumenge passat, mentre votaven en el referèndum d'autodeterminació.

Els Mossos d'Esquadra investiguen sobre l'autoria del que sembla una represàlia contra alguns dels pobles amb clara majoria independentista, després del referèndum d'autodeterminació de diumenge i de la vaga general i les mobilitzacions indiscutiblement pacífiques que van tenir lloc a tot el territori català.

Per a les investigacions s'estan recollint possibles testimonis i comprovant el que s'ha enregistrat a les càmeres de seguretat. De moment, però, encara no es té una línia fixa que permeti identificar els autors ni l'organització amb la que compten o els pugui haver donat suport.

Ahir mateix a la nit, quan les mobilitzacions que van acompanyar la vaga general es començaven a disoldre, grups d'extrema dreta van fer-se veure per alguns carrers de Barcelona manifestant el seu rebuig contra el sobiranisme català

¿Te ha resultado interesante esta noticia?