Público
Público

Manifest perquè els partits incloguin un referèndum pactat en els programes del 21D

Borja de Riquer, Andreu Mas-Colell, Joan Rigol, Antoni Castells o David Fernández, entre els 150 signants, vinculats a formacions en un ventall ampli que va del PDeCAT al PSC o la CUP, passant pels sindicats majoritaris. El text demana també la fi del 155 i l'alliberament dels presos polítics

Urna del referèndum de l'1-O. REUTERS

Públic

Unes 150 personalitats de la política i la vida pública catalana han signat un manifest que insta els partits a incloure en els seus programes per a les eleccions del 21D tres punts consensuats: la celebració d'un referèndum pactat amb l'Estat després dels comicis, la retirada de l'article 155 de la Constitució i l'alliberament dels presos polítics catalans: els membres del Govern i els líders de l'ANC i Òmnium Cultural, en presó preventiva per un delicte de rebel·lió.

El document, que s'ha presentat aquest dilluns al Col·legi de Periodistes de Barcelona, l'ha promogut l'historiador Borja de Riquer, i el subscriuen personalitats que abarquen un ampli espectre de la política catalana. Des del exconsellers Andreu Mas-Colell (CiU), Joaquim Nadal i Antoni Castells (PSC), als excoordinadors d'ICV Joan Herrera i Dolors Camats, passant per l'expresident d'ERC Josep Lluís Carod-Rovira, l'exdiputat de la CUP David Fernández o l'expresident del Parlament Joan Rigol.

Signen igualment el text els secretaris generals de CCOOi UGT Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, i artistes com el músic Jordi Savall, l'actriu Emma Vilaresau o l'escriptor Jaume Cabré, entre molts d'altres.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hi ha donat suport posteriorment, a través d'una piulada en què també ha demanat al PSC que "s'hi sumi".

¿Te ha resultado interesante esta noticia?