Público
Público

El Govern de Puigdemont es dota d'una "estructura estable" a Brussel·les

En una carta oberta, crida a seguir amb les mobilitzacions pacífiques i a "foragitar democràticament de les nostres institucions els qui se les han volgut fer seves amb un cop d'estat"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb els consellers Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig, a Brussel·les aquest dimarts, en un acte amb alcaldes catalans. EFE

públic

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els quatre consellers que l'acompanyen a Brussel·les, Meritxell Serret, Toni Comin, Clara Ponsatí i Lluís Puig, han anunciat aquest dijous que han creat una "estructura estable" per "coordinar les accions del Govern" a la capital belga.

Ho han fet a través d'una carta oberta en què denuncien que, amb l'empresonament de la resta de membres de l'Executiu i la dissolució del Parlament "a cop de decret", l'Estat espanyol "per dir-ho suaument, s'ha situat molt a la perifèria del bloc democràtic central europeu". 

El document, amb el títol de 'Carta des de Bèlgica', sosté que l'Estat ha volgut frenar la independència de Catalunya "frenant la democràcia". I, amb les eleccions del 21D en perspectiva, criden a "foragitar democràticament de les nostres institucions els qui se les han volgut fer seves amb un cop d'estat".

El text recalca que són "un govern legítim", i proclama la seva intenció de "mantenir" aquesta legitimitat i d'afirmar-la davant la comunitat internacional. A la vegada, insta els catalans -l'endemà de la nova jornada de vaga general, amb talls generalitzats a les carreteres i vies fèrries- a seguir amb les mobilitzacions, quan els demana "defensar" i "sostenir" la democràcia". Sempre de tipus pacífic: "us demanem la combinació eficaç de coratge, de fermesa, d'indignació, de rebuig, i alhora de pau i respecte, com a millor actitud per guanyar el combat que ens planteja un estat embogit i descontrolat".

El document l'han publicat diversos mitjans catalans i l'ha divulgat Puigdemont a Twitter Twitter. Dimarts es va crear un compte en aquesta xarxa social, @catalan_gov, que es defineix com a "Compte oficial de l'Oficina del Govern legítim de Catalunya", que el mateix Puigdemont va demanar seguir ahir dimecres, i que aquest dijous tenia ja 141.000 usuaris.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?