Público
Público

Eleccions 21D Puigdemont liderarà la llista del PDeCAT amb el nom de Junts Per Catalunya

El partit opta per presentar-se amb una altra marca en la primera convocatòria electoral des de la seva refundació

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al costat de la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, en un acte del partit. EUROPA PRESS

públic

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es presentarà a les eleccions del 21D liderant la llista del seu partit, el PDeCAT. Però amb una altra denominació i unes altres sigles: Junts Per Catalunya (JUNTSxCAT), segons ha avançat la formació aquest dilluns a la tarda i ha confirmat posteriorment la Junta Electoral Central.

La nova denominació s'ha registrat aquest mateix dilluns com a modificació de la coalició que ja havia presentat el partit davant la Junta Electoral, i es preveu que s'hi integrin independents vinculats al moviment sobiranista. La coalició desestima definitivament l'opció de formar una agrupació d'electors amb Puigdemont al capdavant.

La denominació remet en part a Junts pel Sí, el nom de la coalició de CDC, ERC i altes formacions sobiranistes, a més d'independents, que es va imposar en els anteriors comicis, del 27S del 2015. A més, coincideix amb el d'una de les propostes de nom que va estar sobre la taula en el congrés fundacional del partit, al juliol de l'any passat, i que es va desestimar en favor de l'actual de Partit Demòcrata de Catalunya.

Ja des d'abans de la refundació, el partit ha insistit a presentar-se a les eleccions dins d'altres sigles: a les eleccions al Congrés de desembre del 2015 hi va concórrer com a Democràcia i Llibertat, en coalició amb Demòcrates de Catalunya -escissió independentista d'Unió- i Reagrupament.

ERC i els Comuns, també en coalició

La Junta Electoral ha confirmat també les denominacions de la resta de coalicions. ERC es presenta en coalició amb Catalunya-Sí, entitat-partit creada i que sempre ha donat suport als republicans, amb les sigles ERC-CatSí, la llista integra també representants de Demòcrates, i de dues formacions sobiranistes sorgides de la diàspora del PSC, MES i Avancem.

La candidatura l'encapçalarà el vicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, Oriol Junqueras, actualment en presó preventiva per ordre de l'Audiència Nacional, acusat de rebel·lió juntament amb la resta de l'Executiu per la declaració d'independència del 27-O.

Els Comuns, per la seva banda, concorren al 21D amb Xavier Domenech de candidat i la denominació Catalunya En Comú-Units Podem, coalició que integra fins a cinc partits: Catalunya en Comú, Barcelona en Comú, Iniciativa per Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa i Podem Catalunya.

Aquesta darrera formació no comptarà amb el seu líder fins a fa una setmana, Albano-Dante Fachín, que diumenge va presentar una plataforma pròpia, Som Alternativa, amb part del seu sector afí.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?