Público
Público

Mor el fiscal general de l'Estat per un procés infecciós greu a Buenos Aires

José Manuel Maza es va sentir indisposat mentre participava aquest divendres a l'Assemblea de Ministeris Públics Iberoamericans, que s'ha celebrat a la capital argentina. Afectat per una infecció generalitzada, agreujada per la diabetis que patia, el fiscal general de l'Estat va ser ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI), on va morir

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza. REUTERS/Susana Vera

públic/agències

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha mort aquesta tarda a la Unitat de Cures Intesivos (UCI) d'una clínica de Buenos Aires on va ser ingressat d'urgència a causa "d'un procés d'infecció generalitzat", ha informat el ministre de Justícia, Rafael Catalá.

Maza es va sentir indisposat mentre participava aquest divendres a l'Assemblea de Ministeris Públics Iberoamericans, que s'ha celebrat a la capital argentina. Els metges van aconsellar llavors el seu ingrés hospitalari a causa que la gravetat de la infecció, que l'afectava un dels ronyons i es veia agreujada per la diabetis que patia des de fa anys.

Com a fiscal general de l'Estat, Maza ha estat de màxima actualitat a Catalunya les darreres setmanes, per les querelles contra la totalitat del Govern català pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació -que ha acabat amb mes de mig executiu en presó preventiva- i contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa que van tramitar la declaració d'independència del 27-O.

Maza va ser nomenat fiscal general de l'Estat el 2016, i poc després va ser reprobat pel Congrés dels Diputats, amb els vots dels diputats de tots els partits menys el PP, a causa que van interferir en investigacions sobre alts dirigents imputats per corrupció en l'Operació Lezo que va dur a presó l'expresident de la Comunitat de Madrid , Ignacio González.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?