Público
Público

ERC proposa Roger Torrent per presidir el Parlament

El candidat republicà serà amb tota probabilitat el proper president de la Cambra, gràcies a l'acord de la formació amb Junts per Catalunya per a la composició de la Mesa i la investidura. Torrent de 38 anys, succeirà Carme Forcadell

El diputat electe d'ERC Roger Torrent. / ERC

públic

Esquerra Republicana ja ha designat el seu candidat per presidir el Parlament de Catalunya: Roger Torrent, segons han decidit aquest dimarts la Permanent i el grup parlamentari del partit. Torrent, de només 38 anys, es convertirà amb tota probabilitat en el president més jove de la cambra catalana, en virtut de l'acord d'ERC i JxCat per a la composició de la Mesa i per a la investidura, i succeirà la també republicana Carme Forcadell, que la setmana passada va anunciar que renunciava a repetir en el càrrec, pels processos judicials en marxa en què està imputada.

La decisió d'ERC arriba menys de 24 hores abans de la sessió de constitució del Parlament, en què s'ha d'elegir la Mesa i el nou president de la Cambra. La cúpula del partit s'ha decidit finalment per un home de partit com Torrent -militant d'ERC des del 2000, i de les joventuts republicanes, les JERC, des del 1998- en comptes de del nom que havia sonat més els darrers dies, el de l'exsocialista Ernest Maragall, elegit en les llistes d'ERC però membre de MES. 

Torrent, diputat al Parlament des de desembre del 2012 i alcalde de la seva població natal, Sarrià de Ter (Gironès) des del 2007, va ser adjunt al portaveu del grup parlamentari de JxSí durant l'anterior legislatura.

"Si obtinc la confiança majoritària de la cambra, serà un honor succeir en el càrrec Carme Forcadell, que ha defensat com ningú aquesta institució, i treballaré per poder estar a la seva alçada", ha afirmat Torrent, segons un comunicat del partit. "El meu primer objectiu serà tornar a posar la institució al servei de la ciutadania i no de les forces del 155 i materialitzar el mandat democràtic sorgit de les urnes el passat 21 de desembre", ha afegit.

Si es confirma la seva elecció, una de les seves primeres decisions al front de la Mesa del Parlament serà especialment controvertida: la interpretació del reglament de la Cambra per permetre o no permetre el vot delegat dels diputats empresonats i els que són a Brussel·les, així com la possible investidura a distància de Carles Puigdemont.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?