Público
Público

Centenars de veïns es manifesten a Barcelona per demanar la unió del tramvia

Dues marxes convocades per la plataforma Unim els Tramvies exigeixen unir per la Diagonal els dos trams existents

Manifestació per la unió dels tramvies per la Diagonal de Barcelona, a la plaça Jacint Verdaguer. / Units pel Tram

públic

Dues manifestacions a Barcelona han demanat aquest dissabte la unió del tramvia per la Diagonal. Les dues marxes, convocades per la plataforma Unim els Tramvies i amb el suport de diverses entitats, han recorregut l'avinguda barcelonina des dels dos punts on acaben les línies actuals del tramvia la plaça de les Glòries (TramBesòs) i la plaça Francesc Macià (TramBaix), i han convergit a mig camí, a la plaça Jacint Verdaguer. En la protesta han participat diversos centenars de persones, amb el lema "Prou bloqueig polític, unim els tramvies".

La manifestació s'ha celebrat només dos dies després que el grup de Barcelona en Comú arribés a un acord amb el del PDeCAT per retirar la partida de 400.000 euros destinada a la redacció del projecte per unir les dues línies de tramvia a canvi del suport dels postconvergents per aprovar els comptes municipals. L'Ajuntament, però, ha recalcat que no renuncia al projecte, i que es reserva l'opció d'introduir una modificació pressupostària en un futur. 

El mateix dia que es coneixia aquest acord, el consistori esgrimia dades d'un estudi que assegura que la connexió per la Diagonal aportaria un rendiment de 64 milions d'euros addicionals al sistema de transport públic metropolità.

En la marxa d'aquest dissabte s'hi han vist membres del govern municipal, com ara la pròpia alcaldessa, Ada Colau, que ha demanat que el "consens social" per al projecte es traslladi al ple municipal, o la quarta tinent d'alcaldia, Janet Sanz. També hi han participat membres del PSC -que dóna suport a la unió dels tramvies-, com ara el regidor Daniel Mòdol, que ha criticat que el consistori "sacrifiqui" un "projecte clau" per a Barcelona.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?