Público
Público

PP A CATALUNYA L'ex-fiscal en cap de Barcelona va tancar sense enllestir una investigació contra Albiol poc abans del 21D

Va impedir que el fiscal de delictes urbanístics investigués la concessió de subvencions presumptament irregulars al Joventut de Badalona.

El líder del PP a Catalunya Xavier García Albiol. - EFE

PÚBLIC

La que fins a la setmana passada va ser fiscal en cap de Barcelona, Ana María Magaldi, ara jubilada, va frenar poc abans de les eleccions catalanes una investigació per prevaricació contra el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, i també contra el director del Institut Català del Sol (Incasol), Damià Calvet, per la concessió de subvencions suposadament irregulars al Joventut de Badalona, el club de bàsquet que també hauria rebut tractes de favor en la requalificació i venda d'uns terrenys per fer un supermercat per poder pagar els seus deutes a Hisenda.

La investigació a Albiol durant l'època en què va ser alcalde de Badalona es va tancar malgrat l'oposició del fiscal delegat de medi ambient i urbanisme de Catalunya, Antoni Pelegrín, que, després de més de dos anys d'indagacions, va ser apartat del cas. Considerava Pelegrín que s'havia acreditat l'existència de diversos delictes, com el de malversació de fons públics, frau i prevaricació. Albiol ha negat haver donat un sol euro al Joventut, club en el qual va jugar quan era jove.

La investigació no va arribar als jutjats malgrat que Pelegrín va escriure un informe als seus superiors en el qual proposava posar tots els expedients en mans d'Anticorrupció i informar a la Fiscalia General de l'Estat. Segons les conclusions de Pelegrín.

Segons Pelegrín, existia un sistema a través del qual l'Ajuntament i la Generalitat van beneficiar al Joventut a través de subvencions a una fundació i de la requalificació d'uns terrenys per facilitar la instal·lació d'un supermercat.

Dos tècnics de l'ens de la Generalitat dedicat a la gestió de terrenys públics també van evitar una querella per la seva participació en l'operació urbanística que va ajudar al Joventut.

"Això no pot quedar aquí"

L'actual govern municipal de Badalona ha donat a conèixer un comunicat en el qual manifesta la seva perplexitat davant l'actuació de la fiscalia i  denuncia que "no consta en arxius que es documentessin els procediments administratius en diferents casos durant el mandat anterior [el de Xavier Garcia Albiol] i que la gestió era opaca, al marge dels cossos habilitats de l'Ajuntament".

Josep Téllez, actual tinent d'Alcaldia, ha manifestat a través de xarxes socials que "això no pot quedar aquí" i ha garantit que estudiaran les vies jurídiques que tenen al seu abast davant "el que pot ser un delicte de prevaricació".

El consistori badaloní, governat per Dolors Sabater, assegura d'altra banda que "seguirà donant suport al Joventut de Badalona com a principal entitat esportiva i simbol d'identitat de la ciutat i al món del bàsquet badaloní en general treballant de forma escrupulosa i transparent". 
 

¿Te ha resultado interesante esta noticia?