Público
Público

PRESOS POLÍTICS Roger Torrent afirma que els sobiranistes presos "són ostatges de l'Estat"

Concentració multitudinària a la població de residència d'Oriol Junqueras i la seva familia per reclamar la seva llibertat i la de la resta de presos polítics, quan Junqueras i Joaquim Forn compleixen cent dies de privació de llibertat.  

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, acompanyat de l'ex-secretari gral de Podem, Albano Dante Fachin; la secretària general d'ERC, Martas Rovira, i l'alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich / EFE Andreu Dalmau

PÚBLIC I AGÈNCIES

El president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat que Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, són "ostatges polítics que l'Estat manté a la presó", i que cal defensar la seva llibertat perquè representa "la llibertat de tot el país".

Ho ha dit en una concentració multitudinària de suport al vicepresident Oriol Junqueras i a la resta de presos polítics catalans convocada aquest dissabte a la plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), població on resideix la familia de Junqueras i de la qual va ser alcalde.

Es tracta de l'inici d'una campanya que coincideix amb el dia en que Oriol Junqueras i Joaquim Forn compleixen 100 dies en presó preventiva, ordenada en el seu dia per la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, i ratificada posteriorment pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. El diputat i ex-president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han passat ja 117 dies a presó. 

A l'acte han assistit, a més de Roger Torrent, la secretària general d'ERC, Marta Rovira; el portaveu d'ERC al Congrés Joan Tardà; el també diputat Gabriel Rufián, l'ex presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el ex-conseller Carles Mundó, a més de representants de la CUP, com Albert Botran i l'ex-secretari general de Podem Catalunya Albano Dante Fachin,  a dels quals han emplaçat als demòcrates d'arreu l'Estat a deixar de ser "col·laboradors necessaris" de l'empresonament de polítics catalans i els han aconsellat que "prenguin nota" davant la repressió que es pot exercir en el futur contra qualsevol dissident. 

Roger Torrent ha assegurat en la seva intervenció que, en la seva visita del passat dijous, dia 8, a les presons d'Estremera i Soto del Real, on es troben empresonats Junqueras i Forn, i Cuixart i Sánchez, respectivament, "vaig veure en els seus ulls l'esperança que aquest país avançarà i caminarà. i que no es rendirà en defensa de la llibertat i la dignitat".

De Junqueras ha dit va poder "abraçar un home bo". L'ha definit com "un home de pau, just, pacífic i de profundes conviccions democràtiques" i ha recordat que li va assegurar que "ens conjurarem per no defallir ni un sol segon" fins a aconseguir la seva llibertat.

"Els volem a casa, amb els seus, entre nosaltres", ha afirmat Torrent, perquè "ells són la dignitat. Sempre estarem dempeus defensant la seva llibertat perquè és la defensa de la llibertat de tot el país".



¿Te ha resultado interesante esta noticia?