Público
Público

Jusapol torna als carrers de Barcelona després de l'1-O

El sindicat policial convoca davant la prefectura de la policia a la Via Laietana per recuperar les marxes del passat 29-S. Jusapol demana l'equiparació salarial amb Mossos d'Esquadra i commemora l'operatiu del passat 1-O. Els CDR convoquen una concentració a la contra amb una assistència d'un centenar de persones.

El sindicat policial Jusapol es manifesta pels carrers de Barcelona. @Jusapol

públic

El sindicat policial Jusapol ha tornat a convocar davant la prefectura de policia de la Via Laietana per reclamar l'equiparació salarial amb Mossos d'Esquadra. El sindicat recupera les mobilitzacions del passat 29 de setembre quan, a més de les demandes laborals, també pretenia commemorar l'operatiu policial durant l'1-O. En aquella ocasió, tant els CDR com l'organització juvenil Arran van convocar una contramanifestació per evitar l'entrada dels policies a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

El portaveu de Jusapol, Nathan Espinosa, ha reivindicat el dret a reunió i l'equiparació salarial. "Avui venim a reivindicar el nostre dret de reunió i manifestació que no ens van deixar acabar el 29 de setembre a Barcelona i venim a reivindicar la nostra equiparació salarial, ja que no estem d'acord amb el que es va firmar per part del sindicat".

Aquest dissabte, els comitès han tornat a convocar a la plaça Malraux per protesta contra la marxa de Jusapol. Un centenar de persones han respost a la crida després que el Departament d'Interior modifiqués el seu itinerari per evitar que coincidís amb la marxa policial i així evitar incidents. Mossos d'Esquadra han desplegat desenes de furgons policials i han tallat el carrer Trafalgar. A més, al principi de la convocatòria els mossos han identificat a alguns dels manifestants.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?