Público
Público

Detinguts vuit activistes d'Arran que intentaven fer una acció simbòlica al Tribunal Suprem

La protesta s'emmarca en la campanya de mobilització que portarà a terme l'esquerra independentista durant els judicis de l'1-O.

Imatge de les detencions dels membres d'Arran. ARRAN

PÚBLIC

Vuit activistes d'Arran, l'organització juvenil de l'esquerra independentista, han estat detinguts aquests migdia davant del Tribunal Suprem, a la plaça Villa de París, acusats de desordres públics per la Policia Nacional. Els fets han passat al voltant de les dues del migdia, quan els joves, que portaven pancartes i pots de pintura, pretenien portar a terme una acció simbòlica "per donar el tret de sortida a la campanya" pels judicis de l'1-O, segons ha informat l'organització en un tuit.

L'acció, que consistiria en pintar la façana del Suprem i en encadenar-s'hi, no s'ha pogut culminar, perquè agents de la Policia Nacional han detingut els activistes. De fet, només s'ha pogut desplegar una pancarta davant les portes del Suprem i, segons apunta la Directa llançar un pot de pintura a la porta d'accés de la institució. La Policia Nacional, però, assegura que prèviament també s'ha llançat un pot de fum. Els detinguts han estat traslladats a la comissaria de Moratalaz

L'esquerra independentista ja va anunciar fa algunes setmanes que portaria a terme una "mobilització" permanent coincidint amb la celebració dels judicis als dirigents independentistes, que d'aquí algunes setmanes arrencaran tant al Tribunal Suprem com al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. En el cas d'Arran, l'acció s'emmarca a la campanya "Estripem la baralla, tombem el règim", amb la que es vol denunciar la repressió a la dissidència. 

¿Te ha resultado interesante esta noticia?