Público
Público

El Tribunal Suprem demana el trasllat dels presos independentistes a Madrid

El president de la Sala Segona, Manuel Marchena, ha sol·licitat el trasllat al ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha proposat que siguin els Mossos d'Esquadra els encarregats de portar els presos fins a Madrid.

El magistrado Manuel Marchena (d) preside el tribunal, junto al juez Andrés Martínez Arreieta (i), al inicio de la vista por las cuestiones previas del caso del 'procés' | EFE/Ballesteros

públic i agències

El president de la Sala Segona del Suprem, Manuel Marchena, ha demanat al ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, el trasllat dels nou presos independentistes a presons madrilenyes. Marchena demana al ministre que "adopti les decisions" oportunes per garantir la presència dels polítics i líders independentistes al tribunal l'última setmana de gener.

Marchena ha emès aquesta sol·licitud aquest dijous quan l'inici del judici oral de la macrocausa pel referèndum de l'1-O és imminent. Aquesta petició indica que la primera vista es podria celebrar abans de febrer, que només necessita dels últims escrits de les defenses per fixar una data. Els advocats tenen fins el 15 de gener per entregar-los.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha proposat que siguin els Mossos d'Esquadra la policia encarregada del trasllat fins a Madrid: "Hem ofert que facin el trasllat els Mossos d'Esquadra. El que passa és que aquío qui decideix és el Ministeri d'Interior i no nosaltres, però l'oferiment està fet", ha dti en una roda de premsa sobre la sinistralitat a les carreteres catalanes durant el 2018. 

L'ordre de Marchena farà retornar a la capital catalana a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Dolors Bassa i Carme Forcadell, que seran jutjats pel Tribunal Suprem pels delictes de rebel·lió, sedició, malversació i desobediència. El suprem també jutjarà els exconsellers Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila.

En canvi, tal com va decidir l'alt tribunal el passat desembre, els altres acusats, Lluís Maria Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet, Joan Josep Nuet i Mireia Boya seran jutjats al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.


¿Te ha resultado interesante esta noticia?