Público
Público

El Govern espanyol denega la sortida de l'Open Arms al mar Mediterrani

La Capitania Marítima no permet la partida del vaixell per dur a terme operacions de rescat davant les costes de Líbia. L'ONG ha presentat al·legacions i té prohibit sortir d'aigües espanyoles fins que no es resolguin, un tràmit que pot allargar-se fins a tres mesos.

El buque español de Open Arms - Reuters

públic | agències

L'ONG de rescat al mar mediterrani, Open Arms, denuncia aquest dilluns que la Capitania Marítima de Barcelona els ha impedit sortir a la mar per iniciar les operacions de salvament que tenien previstes. Així ho ha anunciat el fundador de l'organització, Òscar Camps, des de les seves xarxes socials: 

Camps assegura que des del Port de Barcelona no se'ls permet sortir cap a la zona del SAR, l'àrea del Mediterrani que hi ha davant les costes de Líbia, a la ruta central. La negativa els hauria arribat la setmana passada, en mig de tots els preparatius per iniciar l'operació de rescat. En aquests moments, el vaixell es troba al port a l'espera de l'autorització pertinent per traslladar-se. 

Des d'Open Arms han presentat al·legacions al govern espanyol, que té un termini de tres mesos per respondre. Fins que aquest tràmit legal no es resolgui, l'embarcació de l'ONG no té permís per sortir de les aigües jurisdiccionals espanyoles.

[Estem treballant per ampliar aquesta informació]

¿Te ha resultado interesante esta noticia?