Público
Público

Meritxell Budó, dirigent de confiança de Puigdemont, substitueix Artadi al Govern

L'alcaldessa de la Garriga agafarà els càrrecs de consellera de Presidència i portaveu del Govern. Forma part del Consell de la República i ja va estar present a les llistes de JxCat del 21-D com a número 32 per Barcelona.

El president Quim Torra acompanyat de la propera consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.

públic

Elsa Artadi ja té substituta al Govern. L'alcaldessa de la Garriga (Vallès Oriental) i vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, ocuparà el càrrec de consellera de Presidència i portaveu de l'executiu català perquè Artadi vam com a segona de Quim Forn a la candidatura de JxCat a les pròximes eleccions municipals de Barcelona del 26 de maig.

Budó és una persona propera a l'expresident Carles Puigdemont i a l'exconseller empresonat Jordi Turull. Llicenciada en Farmàcia i presidenta del Fons Català de Cooperació des del 2011, ja va formar part de les llistes de JxCat a les eleccions al Parlament del 21 de desembre de 2017 com a número 32 per Barcelona. Budó també forma part de l'equip del Consell de la República, juntament amb altres representants de l'independentisme com els consellers a l'exili Toni Comín, Lluis Puig o Clara Ponsatí.  Finalment, Quim Torra ha optat per mantenir la mateixa estructura que amb Artadi i Budó ocuparà els dos càrrecs que ocupava la ja exconsellera. 

Abans d'arribar a la política, Budó havia dedicat la seva carrera a la indústria farmacèutica veterinària, tot i que ha estat afiliada a CDC des de 2002. El 2004, va ser escollida presidenta de CiU a La Garriga. El 2006 va entrar a l'Ajuntament com a regidora a l'oposició del govern de Miquel Pujol (ERC), i no va ser fins a les eleccions de 2007 que va encapçalar la llista dels convergents i va ser la candidata més votada. Va arribar a l'alcaldia amb el suport del seu partit i dels cinc regidors del PP.

Només un any després, el 2008, la líder del PSC  al municipi, Neus Bullbena, va liderar una moció de censura que la va apartar del govern municipal, però el 2011 va tornar-hi després de ser la força més votada i assolir un pacte amb els tres regidors d'Acord per la Independència-ERC. Aquest pacte es va revalidar a les eleccions de 2015. Ara Budó fa el salt a la política institucional d'àmbit català, després de ser un dels noms més sonats durant les últimes setmanes per substituir a Artadi.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?