Público
Público

JUDICI PER DESOBEDIÈNCIA Absolts els sis regidors de Badalona acusats de desobeir per obrir l'Ajuntament el 12 d'octubre de 2016

Un jutge considera que els càrrecs públics poden exercir qualsevol hora i dia de l'any, ja que no estan lligats a un calendari laboral. Els representants públics van obrir el consistori durant el Dia de la Hispanitat en senyal de protesta.

El primer tinent d'alcalde de Badalona, Oriol Lladó, i el tercer tinent d'alcalde, Josep Téllez, trenquen la resolució d'un jutjat contra la seva voluntat d'obrir les dependències municipals el Dia de la Hispanitat. EFE

públic

Un jutge ha absolt els sis regidors de l'Ajuntament de Badalona, acusats de desobediència per haver obert el consistori durant el 12 d'octubre de 2016 en senyal de protesta. La sentència argumenta que els càrrecs públics no estan sotmesos a un calendari laboral, pel que poden exercir les seves funcions qualsevol dia de l'any a qualsevol hora.

La Fiscalia demanava una inhabilitació de 15 mesos i una multa de 4.200 euros per cadascun per haver obert el consistori, després que el jutjat contenciós 14 de Barcelona donés la raó al llavors delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i prohibís obrir cap seu local pública als treballadors durant el Dia de la Hispanitat, en considerar que es generava un "perjudici irreparable" per a l'interès general.

Tot i això, els sis representants polítics -José Téllez (Guanyem Badalona), Francesc Duran (Guanyem Badalona), Laia Sabater (Guanyem Badalona), Fàtima Taleb (Guanyem, Badalona), Oriol Lladó (ERC) i Agnès Rotger (ERC)- van decidir obrir les portes del vestíbul i atendre consultes de la ciutadania, ja que consideraven que el 12 d'octubre no hi ha "res a celebrar". 

El judici dels regidors va arrencar el dimecres passat amb la declaració dels exregidors al jutjat penal 25 de Barcelona. La sentència encara es pot recórrer a l'Audiència de Barcelona.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?