Cargando...

Secciones

Publicidad

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el president de l'Assemblea Nacional Catalana, Sànchez . / ARXIU

ENTITATS SOBIRANISTES La Guardia Civil demana el bloqueig dels comptes de l'ANC i d'Òmnium Cultural

Publicidad

L'institut armat envia un atestat a la jutgessa Carmen Lamela per a que ordeni a bancs i caixes d'estalvi que facilitin totes les dades bancàries de les dues entitats catalanes

Public

La Guàrdia Civil ha sol·licitat a la jutgessa de l'Audiència Nacional que investiga els presidents de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, pel presumpte delicte de sedició, pels incidents produïts els passats 20 i 21 de setembre a Barcelona, que bloquegi els comptes i els productes bancaris i financers d'aquestes dues associacions en vista de la seva participació en tot el desafiament independentista.

Publicidad

En l'atestat amb data del 5 d'octubre, a què ha tingut accés Europa Press, i que ha estat enviat a la magistrada Carmen Lamela, la Guàrdia Civil demana que la instructora expedeixi un manament o requeriment a l'Associació Espanyola de Banca, a la Confederació Espanyoles de Caixa d'Estalvis ia la Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit perquè facilitin tota la informació i dades bancàries vinculats a les dues associacions catalanes.

La Guàrdia Civil afirma que demana tota aquesta informació "amb la finalitat de sol·licitar el bloqueig dels comptes i productes bancaris i financers en què aquestes entitats poguessin figurar com a titulars o autoritzades".

En concret, l'Institut Armat interessa que s'analitzin comptes bancaris, dipòsits, valors, accions, deute públic, caixes de seguretat o altres actius financers tant les que segueixen en actiu com les que es trobin cancel·lades, "ja siguin com a titulars, autoritzats o mitjançant una altra forma de vinculació als mateixos ".

Identificació de titulars o autoritzats

També entra dins el requeriment dels préstecs o crèdits de qualsevol tipus --hipotecarios, personals-- i productes financers com talonaris de xecs, targetes, plans de pensions, fons d'inversions, que estiguin vinculats a aquests comptes o altres relacionades oa nom de les associacions.

Publicidad

Així mateix, es demana la identificació de tots els intervinents --titulars, autoritzats o de qualsevol altra forma-- que figurin en aquests comptes i productes bancaris, així com de l ' "origen i destí" i titularitat de les transferències que s'hagin pogut realitzar .

La Guàrdia Civil explica en el seu atestat que els presidents de ANC i Òmnium Cultural van tenir un "paper decisiu" en mobilitzar i convocar a través de les xarxes socials als manifestants davant la seu de la Secretaria General de Vicepresidència, Economia i Hisenda de la Generalitat , el dia 20 de setembre, "amb l'objecte d'impedir el compliment dels diferents tribunals", diuen, referint-se a l'escorcoll  de les seus institucionals.

Publicidad

L'informe de la Guàrdia Civil subratlla que Sánchez i Cuixart van participar en aquestes mobilitzacions, dirigint-se als manifestants i "encoratjant a la massa"  a concentrar-se davant  la seu del TSJC i instant a la gent a acampar aquella nit en aquell lloc..

A més, destaquen que el contingut dels missatges publicats pels comptes oficials en Twitter dels presidents de ANC i Òmnium a les hores anteriors al passat 1 d'octubre i durant aquesta jornada van tenir "un paper decisiu en el manteniment de la resistència per part dels congregats en els diferents punts de votació ".

Publicidad

Publicidad

Publicidad