Público
Público

FORCES ARMADES Cospedal té "gairebé completa seguretat que no serà necessària" la intervenció de l'Exèrcit a Catalunya 

La ministra de Defensa apunta que "hi ha moltes coses i accions" que les forces armades "poden realitzar", com la prestació de suport logístic o ajudes a la policia i la Guardia Civil

La ministra de Defensa, Maria Dolores de Cospedal, al costat del cap d'Estat Major de la Defensa (Jemad), Fernando Alejandre / EFE Mariscal

EFE

La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, ha afirmat que té "la gairebé completa seguretat que no serà necessària" la intervenció de les Forces Armades en la crisi catalana, encara que aquestes tenen l'obligació de "estar preparades" per a defensar el seu país dins i fora de les seves fronteres.

Ho ha dit en declaracions a TVE, en les que no ha descartat que l'exèrcit presti suport logístic o ajudes a les forces i cossos de seguretat de l'Estat que avui es troben a Catalunya. "Crec que no serà necessari", que intervinguin les Forces Armades ha dit,  "però tot i així hi ha moltes coses i accions que poden realitzar", ha afegit.​

"Les Forces Armades tenen atribuïda la defensa de l'ordre constitucional, de la sobirania nacional i de la integritat territorial del nostre país i estan disposades per fer el que sigui menester a les ordres del Govern del seu país, que és el Govern constitucional", ha afirmat Cospedal, recordant el que diu l'article 8 de la Constitució.

Poc abans d'assistir a l'acte central del Día de la Hispanidad, ha dit també que si el president català, Carles Puigdemont, no respon al requeriment que se li ha fet i s'ha d'aplicar l'article 155, "és clar que està previst el que cal fer i és clar que està pensat el que cal fer ", ja que" una altra cosa no seria lògica i normal ".

A més, ha dit que volia enviar un missatge de "tranquil·litat" a tots els espanyols perquè el Govern està actuant "amb proporcionalitat i fermesa en la defensa de la legalitat i els interessos de tota Espanya".

No obstant això, comprèn que hi hagi "inquietud" entre els ciutadans de la mateixa manera que n'hi ha entre els contingents espanyols fora de les nostres fronteres.

El Govern i les autoritats institucionals que conformen "l'Estat de Dret", ha afirmat, "defensaran els seus interessos legítims, la igualtat de tots els espanyols" i quelcom essencial com és que "tots som iguals davant la llei"

¿Te ha resultado interesante esta noticia?