Público
Público

El PDeCAT demana una "gran llista de país" per al 21D

El partit reclama que el sobiranisme presenti una sola candidatura unitària, que englobi no només els partits independentistes, sinó també l'espai dels Comuns

La coordinadora general del PDeCAT Marta Pascal, en roda de premsa al Parlament / PDeCAT

públic

El Comitè Nacional del PDeCAT ha acordat aquest divendres reclamar una "gran llista conjunta de país" per presentar-se a les eleccions del 21D, segons ha anunciat en roda de premsa la coordinadora general del partit, Marta Pascal.

Segons ha explicat Pascal, aquesta candidatura hauria de tenir com a eixos del seu programa "llibertat per al país, amnistia, llibertat dels presos políticos, la defensa de las institucions, i un nou Estat".  

Pascal ha precisat que el seu partit advoca perquè l'eventual candidatura comuna del sobiranisme "totes les sensibilitats" que defensen les "instituciuns democràtiques" catalanes, en oposició de la intervenció de l'autonomia per part del Govern central mitjançant el 155. Això inclouria no només el propi PDeCAT, ERC i la CUP, sinó també l'espai dels Comuns. "No n'excloem ningú", ha apuntat Pascal.

També aquest divendres, l'exconseller i dirigent del PDeCAT Santi Vila ha sortit de la presó d'Estremera (Madrid), després de dipositar la fiança de 50.000 euros que havia dictat la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela. Vila havia estat empresonat juntament amb els altres consellers que van declarar dijous davant la jutge, acusats d'un delicte de rebel·lió pel referèndum de l'1-O. A diferència del cas de Vila, La jutge va decretar presó incondicional sense fiança per a la resta de membres del Govern.

"Això no ho resoldrem des dels jutjats, només des de la política", ha declarat Vila a la sortida de la presó. L'exconseller ha demanat als partir que "seguin" a negociar i que "sentin de debò amb radicalitat el sentit democràtic". Vila, va abandonar l'Executiu la setmana passada, en desacord amb la decisió d'aprovar la declaració  la independència des del Parlament. Recentment s'ha postul·lat com a candidat del seu partit al 21D.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?