Público
Público

ELECCIONS 21-D Puigdemont presenta JuntsXCat amb una crida a fer front a l'"enginyeria de la por"

"Ara cal ser militants de Catalunya", més enllà de partits, ha dit en l'acte de presentació a Bèlgica de la candidatura que encapçala per a les eleccions del proper 21 de desembre

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant l'acte de presentació de Junts per Catalunya 

AGÈNCIES

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha caracteritzat les eleccions del proper 21 de desembre, convocades per Mariano Rajoy, com una batalla contra la intervenció de Catalunya per part del govern central. "Ara cal ser militants de Catalunya", més enllà de partits, ha dit en l'acte de presentació a Bèlgica de la candidatura que encapçala, Junts per Catalunya (JuntsxCat).

Ha lamentat haver de fer aquest acte des de l'exili, des d'un hotel dels afores de la ciutat flamenca de Bruges. Ha parlat en companyia d'uns 90 candidats, la major part dels quals ha viatjat aquest mateix dissabte a la capital comunitària. Puigdemont ha recordat personalitats que no han pogut assistir a l'acte, com l'ex-president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, així com els consellers presos, i ha demanat una actitud de "rebel·lia" davant la possibilitat de considerar com a "normal" aquesta situació.

Puigdemont ha agraït als candidats que han assistit a l’acte que hagin acceptat formar part d’aquesta candidatura “que protagonitzarà una pàgina de la història de Catalunya ja que és una campanya i una candidatura que s’ha de presentar a l’exili perquè l’Estat ni tan sols accepta que tothom hi competeixi en igualtat de condicions”.

Ha reclamat al govern espanyol que posi fi a la seva intervenció autoritària a Catalunya i ha fet una crida a la mobilització de l'independentisme per evitar 
que "escriguin la història" partits que "no estan legitimats", en referència a les formacions que han donat suport a l'aplicació de l'article 155.

Ha demanat als ciutadans de Catalunya que apostin per l'"alternativa de l'esperança" enfront de la "enginyeria de la por", utilitzada pel partits que ha definit com "el tripartit del 155", PP, C's i PSOE.

El resultat dels comicis del 21D han de servir, ha dit Puigdemont, "per dir a “l’Estat, a Europa i al tripartit del 155 que a Catalunya, la democràcia no es toca, no es retalla, no s’empresona, no s’envia a l’exili, no se la pica amb porres de la policia”.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?