Cargando...

Secciones

Publicidad

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la seva intervenció al programa 'Els Matins' de TV3 ./JuntsxCat

Puigdemont obre la porta a seguir amb la via unilateral després de les eleccions

Publicidad

El president de la Generalitat i candidat de JuntsxCat demana des de Brussel·les poder "fer campanya en normalitat"

Public

Carles Puigdemont no descarta seguir per la via unilateral després de les eleccions. Fonamentalment, si no són possibles el "diàleg" i la "negociació" sobre la independència de Catalunya que pretén amb l'Estat. Així ho ha explicat aquest dijous el president de la Generalitat i candidat de Junts x Catalunya, quan ha dit que la seva candidatura -i, per extensió, l'independentisme en general- no pot "excloure" seguir el camí de la unilateralitat que ja havia emprés fins a la declaració d'independència del 27-O.

Publicidad

Puigdemont, entrevistat -des de Brussel·les- al programa de TV3 Els Matins ha apostat per una via pactada, i ha recalcat que "la nostra prioritat és la negociació i el diàleg", en consonància amb el que estan proposant tant la seva formació com ERC després de l'aplicació del 155. "Però no podem excloure res", ha postil·lat.

En aquest sentit, Puigdemont ho ha vinculat a la resposta del "tripartit del 155", com s'ha referit a PP, C's i els socialistes, als qui, de fet, ha acusat de ser ells els que actuen amb unilateralitat. "Si els catalans tornen a demanar allò que no agrada al tripartit del 155, ens continuaran aplicant aquesta recepta?", s'ha preguntat, en referència a una nova victòria independentista a les eleccions del 21D.

Puigdemont també s'ha referit al fet que no pot participar directament en la campanya electoral des de Brussel·les, i ha explicat que demanarà "a la Junta Electoral" que "garanteixi les condicions perquè pugui fer campanya amb normalitat", entenent que, en cas contrari, tant la pròpia campanya com el resultat del 21D en poden sortir "afectats".

Publicidad

Publicidad

Publicidad