Público
Público

Podemos recorrerà el 155 al Constitucional

Pablo Iglesias anuncia el recurs el mateix dia que PP, PSOE i C's tomben al Congrés una iniciativa del PDeCAT per aturar la intervenció de la Generalitat 

Pablo Iglesias i altres diputats d'Unidos Podemos, al Congrés. | EFE

públic

El grup al Congrés d'Unidos Podemos-En Comú-En Marea presentarà un recurs davant el Tribunal Constitucional (TC) per la intervenció de la Generalitat a càrrec del Govern central en aplicació de l'article 155 de la Constitució, segons ha anunciat aquest dijous el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, en declaracions als mitjans als passadissos de la Cambra.

"Ho recorrerem en breu, hi estem recollint firmes", ha declarat Iglesias. El recurs es presentarà el proper dilluns, 4 de desembre, segons ha informat el grup parlamentari, "per evitar que això torni a passar a Catalunya i en d'altres Comunitats Autònomes que han rebut l'amenaça del 155 des del Govern del PP".

Unidos Podemos ha anunciat el recurs només un dia després que el diputat al Congrés d'ERC Gabriel Rufián els recriminés no haver-ho fet encara, tot i que el grup que encapçala Iglesias, amb 67 diputats, supera el límit de 50 escons necessari per poder recórrer davant el TC. Unidos Podemos, de fet, s'ha mostrat en contra de l'aplicació del 155 des del primer moment, i el soci català del grup confederal, En Comú Podem, havia posat concretament sobre la taula la possibilitat d'acudir al TC.

L'anunci ha coincidit amb un nou aval de PP, PSOE i C's a l'aplicació del 155. Els tres grups han tombat una moció del PDeCAT que demanava derogar els decrets del Govern central del 27 d'octubre -just després de la declaració d'independència al Parlament- amb que s'intervenia l'administració de la Generalitat, en aplicació de les mesures aprovades hores abans al Senat a l'empara del 155.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?