Público
Público

JuntsxCat descarta investir Junqueras

La directora de campanya de la candidatura, Elsa Artadi, rebutja qualsevol opció que no passi per fer president Puigdemont

Elsa Artadi, directora del Comitè de Campanya de Junts per Catalunya

públic / agències

Puigdemont president o Puigdemont president. Aquest és el pla A i el pla B de Junts per Catalunya, que no contempla cap altra possibilitat que no sigui investir Carles Puigdemont com a president, segons ha reiterat aquest dissabte la directora de campanya de la candidatura, Elsa Artadi, que ha descartat investir el líder d'ERC, Oriol Junqueras, a qui només contempla com a vicepresident.

En una entrevista a RAC-1, Artadi ha assenyalat Puigdemont com a president "legítim" de la Generalitat, i ha interpretat que els resultats de les eleccions del 21 de desembre mostren la voluntat dels ciutadans de tornar-lo a investir.

"De president de la Generalitat ja en tenim, el resultat de les eleccions és molt clar. Reflecteix una cosa que vam veure durant tota la campanya: que Puigdemont tenia més suport de l'electorat per seguir sent president", ha destacat.

Artadi ha sostingut que "pensar en una altra opció és tornar al marc mental que Rajoy pot canviar el president" i que el Parlament no pot implementar la voluntat dels catalans a les urnes, cosa que veu com una anomalia.

En aquest sentit, ha defensat que Junqueras continua sent el vicepresident i que a JuntsxCat no tenen "cap voluntat de proposar ningú que no sigui Junqueras" per ser vicepresident de la Generalitat.

Això no obstant, Artadi ha reconegut que, en funció del que passi aquest dijous 4 de gener, quan Junqueras ha de declarar davant del Tribunal Suprem, "es prendran unes decisions o unes altres", però ha recalcat que JuntsxCat manté la seva voluntat d'investir Puigdemont com han defensat durant tota la campanya electoral, ja que creu que seria deshonest canviar ara la seva posició.

Artadi ha assenyalat que el reglament del Parlament dóna marge per fer la investidura i que la Mesa de la Cambra haurà de decidir com es fa, però que "la forma és el de menys, no fer-ho tindria unes conseqüències molt greus".

Preguntada per les paraules del president del Govern central, Mariano Rajoy, que divendres va considerar "absurd" que es pugui presidir Catalunya des de l'estranger, Artadi ha respost que l'objectiu de JuntsxCat és que Puigdemont governi des del Palau de la Generalitat, per la qual cosa ha demanat a Rajoy que aixequi l'aplicació del 155.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?