Público
Público

Méndez de Vigo autoritza la Generalitat a recórrer el trasllat de les obres de Sixena

El ministre, que va ordenar el trasllat de les obres a l'Aragó, vol evitar que l'administració catalana pugui argumentar "indefensió" quan acabi la intervenció pel 155

Lleixes del Museu de Lleida on hi havia les obres de Sixena, després del trasllat. /@assemblea

europa press

La Generalitat presentarà aquest dijous 4 de gener davant del Tribunal Suprem dos recursos pels béns de Sixena, un de cassació i un altre extraordinari per infracció processal, segons han confirmat a Europa Press fonts ministerials.

Segons han explicat, el ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, actuant en funcions de conseller de Cultura sota el marc de l'aplicació de l'article 155, ha autoritzat la presentació d'aquests recursos "en respecte a les garanties i drets processals que estableix "el sistema jurídic espanyol. Així mateix, Méndez de Vigo ha autoritzat aquests recursos per tal d'evitar que la Generalitat pugui recórrer el procés davant del Tribunal Constitucional al·legant "indefensió".

El ministre ja havia avançat el passat 15 la seva disposició a autoritzar un recurs de cassació. "Aquesta és una controvèrsia entre dues comunitats autònomes molt estimades que podia haver-se resolt amistosament. S'ha resolt jurídicament, s'ha complert la sentència, però si els serveis jurídics de la Generalitat estimen que cal recórrer en cassació, jo autoritzaré que recorrin a cassació i al final serà el Suprem el que decideixi ", va assenyalar llavors el ministre.

Aquests recursos arriben després del que va presentar la Generalitat el passat 7 de desembre davant la providència del magistrat del Jutjat número 1 d'Osca que va fixar el dilluns dia 11 com a termini màxim perquè el Museu de Lleida lliurés al Monestir de Sixena les obres en disputa.

Posteriorment, la Generalitat va presentar un altre recurs "respecte a la decisió del jutge de la possible utilització de la força", una interposició que, en paraules de Méndez de Vigo, es va realitzar sense el seu "consentiment" i que no tenia sentit, ja que el trasllat ja s'havia realitzat.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?