Público
Público

Forn i els 'Jordis' declaren al Suprem

Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart tornen a declarar davant el jutge Pablo Llarena, a petició de les seves defenses, per demanar sortir de la presó en llibertat provisional.

Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, a la seva arribada  a l'Audiència Nacional, el passat 16 d'octubre / EFE

públic

El Tribunal Suprem torna a ser el focus de l'actualitat política catalana. El conseller cessat Joaquim Forn, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez han arribat a dos quarts de 10 del matí al Tribunal Suprem, on declaren davant el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Els tres presos catalans hi compareixen a petició de les seves defenses, que demanaran la llibertat provisional, com ja va fer dijous de la setmana passada -sense èxit- el vicepresident cessat Oriol Junqueras.  A diferència del líder d'ERC, que va declarar davant la sala d'apel·lacions de l'alt tribunal, Forn i els Jordis ho fan davant el jutge instructor.

La nova petició arriba sis dies abans de la sessió de constitució del Parlament, i Forn i Sànchez són diputats electes per Junts per Catalunya. En el cas -previsible, veient l'antecedent de Junqueras- que el jutge no els concedeixi la llibertat provisional, tots dos haurien de sol·licitar un permís penitenciari -com ja ha fet Junqueras- per assistir als plens.

Concentracions de suport

La declaració dels 'Jordis' i de Forn han mobilitzat mostres de suport, a Madrid i a Catalunya, per part de partits i entitats. Junts per Catalunya ha desplaçat a es portes del Suprem els diputats electes Eduard Pujol -portaveu de la campanya del 21D-, Aurora Madaula i Isabel Ferrer. Tot i que cap dels tres presos és diputat republicà, ERC hi ha enviat una nombrosa representació de diputats i senadors, encapçalats pel seu diputat al Congrés Joan Tardà

A la mateixa hora, a més, els Comités de Defensa de la República (CDR) han convocat una concentració davant de la Ciutat de la Justícia, a l'Hospitalet de LLobregat, per "exigir la seva llibertat i una República amb una justícia independent". Els manifestants s'han situat davant la porta d'entrada del recinte judicial portant pancartes que demanen l'alliberament dels presos i han entonat lema com "presos polítics, llibertat".

¿Te ha resultado interesante esta noticia?