Público
Público

CAS PALAU Millet i Montull, a la presó

L'Audiència de Barcelona decreta presó immediata per als dos principals saquejadors del Palau de la Música, condemnats pel mateix tribunal i amb recursos pendents al Suprem. 

Els exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull, durant la vista celebrada aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona. EFE/ Quique García

públic / Agències

El tribunal de la Secció Desena de l'Audiència de Barcelona, ​​que va jutjar el cas Palau, ha acceptat aquest dilluns la petició de la Fiscalia Anticorrupció d'enviar a la presó de forma immediata l'expresident de l'entitat musical Fèlix Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull. Tots dos van ser condemnats el passat 15 de gener a nou i set anys de presó, respectivament, i havien recorregut la sentència davant el Tribunal Suprem. La decisió arriba vuit anys i mig després que agents dels Mossos d'Esquadra escorcollessin per primer cop el Palau de la Música per investigar l'espoli, a l'estiu del 2009.

Segons han informat fonts judicials, l'ingrés havia de ser immediat i Millet i Montull han estat conduïts aquest mateix dilluns des del Palau de Justícia, on se'ls ha comunicat la decisió, fins a la presó de Brians I, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). Després comunicar-los la decisió, passades les 15 hores, els dos condemnats han estat traslladats als calabossos del Palau de Justícia pels Mossos d'Esquadra.

El tribunal, presidit per la magistrada Montserrat Comas, ha celebrat una vista aquest dilluns per abordar possibles mesures cautelars per a Millet, Montull, la seva filla Gemma i Daniel Osàcar, prèvies a que arribi la condemna ferma pel saqueig del Palau sigui ferma, i després de la vista els ha citat per comunicar-los la decisió. Per als altres dos principals condemnats pel cas, Gemma Montull -filla de Jordi Montull i l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, la sala ha dictat la retirada del passaport, prohibició d'abandonar territori espanyol i compareixences mensuals al jutjat.

La fiscal Marta Marquina ha basat la seva petició de presó preventiva en la "gravetat" dels fets, en els efectes que l'espoli del Palau van causar en l'erari públic, i en el fet que la capacitat econòmica dels condemnats incrementa el seu risc de fuga, segons ha argumentat. Les defenses havien rebutjat la petició al·legant que sempre han respost davant la justícia, a més de l'edat i l'estat de salut dels condemnats.

La fiscal ha afegit que la sentència que els va condemnar està perfectament "raonada", cosa que, al seu parer, la converteix en una resolució "blindada, que es difícil que sigui modificada pel Suprem".

¿Te ha resultado interesante esta noticia?