Cargando...

Secciones

Publicidad

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, aquest dilluns en l'homenatge a la seva figura política a Barcelona. / Europa Press

Jordi Pujol reapareix en públic per rebre un homenatge dels seus amics

Publicidad

L'expresident de la Generalitat participa en un acte en què s'ha reivindicat la seva figura política i la seva obra de govern. Pujol, que el 2014 va admetre haver defraudat quantitats milionàries a hisenda, parla en paràboles i dóna lliçons

Public

Homenatge a Pujol. L'expresident de la Generalitat ha participat aquest dilluns en un acte en honor seu organitzat per l'associació Amics de Jordi Pujol a la institució Cultural del CiC, a Barcelona. Un acte que ha suposat una reaparició en públic de qui fa quatre anys va confessar haver amagat d'hisenda –i, per tant, no haver declarat– una quantitat milionària durant dècades. I que ha actuat a mode de restitució per part dels incondicionals de Pujol, en posar l'accent en la seva figura política i la seva obra de govern, passant per dalt els seus delictes confessats.

Publicidad

En l'acte, Pujol no s'ha privat de donar lliçons. I ho ha fet parlant en paràboles. Ha recordat evocant una història que va recollir en un llibre que va escriure durant la seva estada a la presó, en la qual relata com un noi decideix abandonar un oasi del desert destinat a desaparèixer per buscar un altre millor i, malgrat fracassar en el seu intent, deixa unes petjades a la sorra que permeten a la resta de companys seguir avançant cap a un lloc millor. I a partir d'aquí, els paral·lelismes i les lliçons. 

Pujol ha assegurat que els seus anys de govern van servir perquè Catalunya marqués "empremtes" –com ara la llengua, la competència de les presons o els Mossos d'Esquadra– i que si ara els dirigents polítics –sobiranistes, s'entén– no són capaços d'aprofitar les estructures de la Generalitat per avançar, podrien desaparèixer: "Hi ha unes petjades que, sense gent capaç de seguir-les, el vent se les endurà", ha afirmat.

També ha afirmat que "ara estem en un moment en què podria passar que el vent del desert tapés les empremtes, o que algú digués a l'oasi que sembla que això de veure si trobem un oasi millor pinta malament i cal descartar-ho".

Els assistents

L'acte l'ha presentat l'escriptor i polític Carles Duarte, que va ser secretari de la Presidència amb Pujol, i que ha llegit un missatge de l'expresident Artur Mas en què aquest excusa la seva presència en l'acte i envia a Pujol el seu "suport en aquests moments de dificultat personal".

Publicidad

Hi han assistit entre d'altres, la dona de Pujol, Marta Ferrusola; els fills  de tots dos Josep i Oleguer; els expresidents del Parlament Núria de Gispert i Joan Rigol, i els exconsellers , Irene Rigau, Xavier Trias, Joana Ortega, Pere Macias, Joan Guitart, Lluís Franco, Joan Vallvé o Carme-Laura Gil.

També hi ha estat present el diputat del PDeCat al Congrés Carles Campuzano; l'exdirector de Política Lingüística Joaquim Arenas; l'activista cultural Josep Espar Ticó; l'arquitecte Jordi Bonet; l'expresident d'Òmnium Jordi Porta i el poeta Josepmiquel Servià.

Publicidad

Publicidad

Publicidad