Público
Público

SCC facilitarà formularis per denunciar simbologia independentista o pels presos a l'espai públic

L'organització s'empara en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que fa una setmana ratificava l'obligació de retirar una estelada a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. SCC ja va fer còrrer formularis per denunciar docents que, segons aquesta entitat, participaven de l'"adoctrinament" dels estudiants.

Membres de Societat Civil Catalana. / EFE

PÚBLIC

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que desestimava el recurs presentat per l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallés (Vallès Occidental), reafirma la decisió del tribunal de juliol del 2016 d'obligar a retirar una estelada de l'espai públic. Aquest fet ha donat ales a Societat Civil Catalana (SCC) per facilitar formularis de denúncia contra símbols independentistes o per l'alliberament dels presos i exiliats a l'espai públic.

L'organització ho ha anunciat en un comunicat amb el qual demana "la retirada immediata d'estelades, llaços, creus grogues i altres símbols" que considera "partidistes". SCC considera que la sentència pot ser extrapolable a la resta de municipis, com ara la plantada de creus grogues a la plaça major de Vic o a platges del Maresme. Per aquest motiu prepararan un formulari que faciliti la denúncia d'aquest tipus de simbologia.

No és el primer cop que SCC fa difusió de formularis de denúncia durant l'últim any. Fa un any, van publicar un full de denúncia contra docents de centres escolars catalans per evitar l'anomenat adoctrinament a les aules

¿Te ha resultado interesante esta noticia?