Público
Público

Montero assegura al Congrés que el Govern deixa d'apostar només per la bilateralitat i que assistirà a la Comissió de Finançament

La ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, ha avançat que Catalunya enviarà un representant a la reunió que es produirà abans que acabi setembre. Si la Generalitat ho confirma, serà el primer cop que l'executiu de Quim Torra assisteix als òrgans multilaterals de l'Estat i deixa d'apostar únicament per la bilateralitat. La Ministra diu que aquest gest s'emmarca en la normalització de les relacions entre l'Estat i Catalunya.

María Jesús Montero y Meritxell Batet, este jueves. EFE/Ballesteros

agències i públic

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha avançat aquest dimecres que el Govern enviarà a un representant a la reunió de la Comissió de Finançament Autonòmic que es produirà abans que acabi setembre, previsiblement la setmana vinent.

Durant la seva intervenció en la sessió de control del Congrés, Montero ha emmarcat la participació de la Generalitat en aquest fòrum en la normalització de les relacions institucionals entre Estat i Catalunya. "Aquest Govern no es cansarà de treballar i dialogar perquè efectivament la situació de Catalunya pugui distensar aquest conflicte", ha dit la ministra. Per la seva banda, cap representant de la Generalitat ha confirmat encara aquesa informació.

En cas que l'anunci de Montero es confirmi, serà el primer cop que el Govern participa d'òrgans multilaterals d'ençà que Quim Torra i Pedro Sánchez encapçalen ambdós executius. El conseller d'Economia, Pere Aragonès, no va assistir als Consells de Política FIscal celebrats aquest estiu per considerar que aquest òrgan no permet defensar els interessos de Catalunya.

A més, el Govern ha insistit reiterades vegades en centrar els esforços de negociació en els espais bilaterals oberts entre Estat i Generalitat, mentre el govern central ha instat als representants catalans a no renunciar als òrgans multilaterals.

Montero ha recordat que amb aquest objectiu s'ha propiciat la reunió de la Comissió Mixta d'Assumptes Econòmics i Fiscals del proper 25 setembre, que feia set anys que no es reunia.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?