Público
Público

Rivera acusa Sánchez "d'abandonar els catalans constitucionalistes" perquè no torna a aplicar el 155

Ciutadans congrega un miler de persones a la plaça de Sant Jaume en una manifestació convocada amb el lema 'No a la violència, sí a la Constitució'. Sosté que a Catalunya es viu "un cop separatista continuat en el temps", i demana modificar el sistema electoral per impedir que els partits independentistes entrin al Congrés.  

Vista de la manifestació convocada aquest diumenge per Cs a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. EFE / Alberto Estévez.

públic / Agències

El líder de Cs, Albert Rivera, ha considerat aquest diumenge que el president del Govenr central, Pedro Sánchez, ha "abandonat els catalans constitucionalistes", perquè refusa tornar a aplicar el 155 a Catalunya -com li exigeixen Cs i el PP- davant el que creu que és un "cop separatista continuat en el temps", i després que el president de la Generalitat, Quim Torra, animés "els violents" el passat dia 1 d'octubre, en referència a les seves paraules als CDR.

En la seva intervenció en una manifestació convocada pel partit, que ha reunit un miler de persones a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, segons xifres de la Guàrdia Urbana, Rivera s'ha visualitzat a ell mateix en un futur govern espanyol, i ha promès als concentrats que "quan Ciutadans governi, l'Estat tornarà a ser present a Catalunya"

"Aquesta setmana negra ha estat marcada per un president de la Generalitat que no ens representa. Que, lluny de frenar la violència, va encoratjar els violents", ha afirmat Rivera en el seu parlament. La manifestació, de fet, ha estat organitzada amb l'argument de la "violència" de l'independentisme, amb el lema No a la violència, sí a la Constitució, el primer diumenge després de l'aniversari de l'1 d'octubre, en què grups minoritaris van protagonitzar incidents amb els Mossos al final d'una multitudinària manifestació sobiranista

Per a Rivera, que ha parlat de "comandos separatistes", aquests fets i les paraules d'ànim de Torra als CDR són suficients per justificar un nou 155, perquè el president català "ataca cada dia" la Carta Magna. "Cal aplicar el 155 perquè el garant de la Constitució a Catalunya treballa per enderrocar-la", ha proclamat.

El dirigent espanyolista també ha demanat un canvi en el sistema electoral per imposar un llindar mínim del 3% dels vots a nivell estatal per obtenir representació al Congrés. Aquesta modificació suposaria, en la pràctica, deixar fora de la cambra baixa les formacions d'ambit territorial, incloent-hi els partits independentistes. En la mateixa línia, ha afirmat que "mai arribarem al Govern amb els que volen liquidar Espanya", en referència al suport d'ERC i el PDeCAT a la moció de censura que va fer president Sánchez

¿Te ha resultado interesante esta noticia?