Público
Público

ANC i Òmnium criden a sortir als carrers un any després de l'entrada a presó dels Jordis

aLes entitats independentistes convoquen una concentració a la plaça Catalunya de Barcelona el pròxim dimarts 16 d'octubre, quan farà un any que Jordi Cuixart i Jordi Sánchez van ser detinguts i empresonats. Se celebrarà un acte polític amb el lema "1 any de vergonya, 1 any de dignitat" per denunciar "una presó que vulnera els seus drets fonamentals".

Cartells en defensa de l'alliberament dels 'Jordis'. EFE/Archivo

públic

El proper 16 d'octubre farà un any de l'empresonament de l'expresident de l'ANC, Jordi Sánchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Per aquest motiu, les entitats independentistes han convocat una concentració a la plaça Catalunya de Barcelona coincidint amb aquesta data per denunciar "una presó que vulnera els seus drets fonamentals i els dels seus familiars".

La concentració comptarà amb un acte polític i està convocada sota el lema "1 any de vergonya, 1 any de dignitat. No ens aturarem!". Cuixart i Sánchez van ser els primers detinguts de la primera línia política de l'independentisme, després dels fets del 20 de setembre a les portes del Departament d'Economia, a la rambla Catalunya de Barcelona, i la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Durant les últimes setmanes, l'independentisme ha protagonitzat diverses mobilitzacions en commemoració d'aquests esdeveniments.

A finals d'aquest mes també farà un any de l'empresonament i l'exili de l'anterior Govern, processats per delictes de rebel·lió i sedició. El seu processament també ha estat motiu de discussió durant l'inici del curs parlamentari. 

¿Te ha resultado interesante esta noticia?