Público
Público

NARCOTRÀFIC Desenes de detencions en una gran operació policial contra els "narcopisos"

700 agents dels Mossos d'Esquadra i 200 de la guàrdia municipal de Barcelona han participat en el desplegament al centre de Barcelona i diferents poblacions de l'àrea metropolitana

Desplegament d'agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana contra els "narcopisos" / Europa Press

públic i agències

Més de cinquanta persones han estat detingudes en una gran operació dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona contra grups dedicats al subministrament de drogues als denominats 'narcopisos'.

Una operació en la qual s'han realitzat 40 escorcolls en diferents habitatges, 26 dels quals s'utilitzaven per la distribució d'heroïna i altres narcòtics. Des dels altres 14 també es realitzaven operacions de distribució.

700 agents dels Mossos d'Esquadra i 200 de la guàrdia municipal de Barcelona han participat en el desplegament al barri del Raval, i en altres punts del Poble Sec, Nou Barris i altres municipis com Esplugues de Llobregat, L'Hospitalet de Llobregat, Badalona i Santa Perpètua de Mogoda.

En declaracions als mitjans, la intendent sotscap de la Divisió de Recerca Criminal de Mossos (DIC), Marta Fernández, ha explicat que la investigació va començar el passat mes  d'abril liderada per la pròpìa DIC, en col·laboració amb la unitat d'investigació de Ciutat Vella i la Guàrdia Urbana.

Ha destacat que l'objectiu de l'operació és "lluitar contra el tràfic de drogues i els narcopisos, i que aquesta és una prioritat del cos, ressaltant que és una part del treball que es porta fent des de fa un any i mig per part de les patrulles que treballen el dia a dia al barri.

Desplegament d'agents de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana al centre de Barcelona / Joel Kashila

Desplegament d'agents de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana al centre de Barcelona / Joel Kashila

Les actuacions, ordenades pel jutjat d'Instrucció 27 de Barcelona, es troben sota secret judicial i compten amb la intervenció de 40 lletrats de l'Administració de justícia, amb la finalitat de poder fer els escorcolls de forma simultània.

Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat, una vegada fet els escorcolls dels narcopisos es procedeix al seu precinte i tancament.

Colau felicita els agents

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qualificat de "molt bona notícia llargament esperada" i ha felicitat als Mossos d'Esquadra i a la Guàrdia Urbana "pels mesos de treball que hi ha darrere d'aquest operatiu", en un missatge difós a través de xarxes socials.

Colau ha afegit que aquesta operació, juntament amb el reforç de Mossos pactat recentment amb la Conselleria d'Interior a partir de l'1 de novembre, han de suposar un punt d'inflexió per al barri i el veïnat. "Posarem tots els esforços perquè així sigui. Els veïns i veïnes ho mereixen", ha dit l'alcaldessa, que d'aquesta manera ha sortit al pas de queixes de les entitats veïnals i dels ciutadans que han afirmat que l'operació arriba tard, així com de les polèmiques entre formacions polítiques sobre  la seguretat ciutadana a la ciutat de Barcelona.

En una compareixença davant els mitjans amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, Ada Colau ha afirmat que es tracta sens dubte de l'operatiu més gran que s'ha fet conjuntament Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra i ha assegurat que "no hi haurà cap impunitat  pel narcotràfic.

"Estem al costat de veïnes i veïns" ha insistit l'alcaldessa, alhora que remarcava que l'operació és el resultat d'una "feina professional, rigorosa i sistemàtica". "No és una flor d'un dia, no és una feina aïllada", "porten molt temps fent feina d'investigació", han coincidit alcaldessa i conseller.

Miquel Buch ha assegurat que l'operatiu constitueix "un atac directe contra la xarxa de distribució de droga", que encara no ha finalitzat i que poden haver més detencions.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?