Público
Público

El jutge envia a presó a 18 dels 39 arrestats per l'operació contra els narcopisos

L'anomenada operació Bacar acumula 57 detencions des del seu inici. Es tracta del cop policial més important contra la xarxa del narcotràfic al barri de Ciutat Vella de Barcelona.

Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa una operació contra el narcotràfic a Barcelona que inclou uns quaranta registres de "narcopisos". /EFE

EFE

El jutge que investiga la xarxa de narcopisos desmantellada en el districte barceloní de Ciutat Vella ha ordenat l'ingrés a la presó sense fiança per a divuit dels 39 arrestats que han comparegut avui en seu judicial.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el titular del jutjat d'instrucció número 27 de Barcelona ha pres avui declaració a 39 dels 57 detinguts i ha ordenat presó provisional per 18 d'ells i ha deixat en llibertat als altres, si bé hauran de comparèixer setmanalment en el jutjat.

Els altres 18 detinguts havien estat prèviament posats en llibertat pels Mossos d'Esquadra, a l'espera que el jutge els citi pròximament en el marc de la causa que manté oberta pels delictes contra la salut pública i organització criminal.

En l'operatiu policial, que va implicar una quarantena de registres als barris de Barcelona del Raval, Gòtic i el Poble Sec, els Mossos d'Esquadra han detingut ja a 57 presumptes membres de la xarxa i segueixen buscant a altres 18 implicats en l'organització.

L'operació, denominada Bacar, suposa el cop policial més gran contra els narcopisos al districte de Ciutat Vella de Barcelona i és fruit de més de dos anys de recerques sobre una de les principals xarxes de distribució de drogues a la capital catalana.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?