Público
Público

El TSJC jutjarà Mireia Boya i els exmembres de la Mesa del Parlament menys Carme Forcadell 

El Tribunal Suprem divideix la macrocausa per l'1 d'octubre i envia els casos dels membres de la Mesa i l'exdiputada cupaire Mireia Boya  al tribunal català, però es queda amb el judici dels membres del Govern de Puigdemont, els 'Jordis' i Forcadell.

La vista por las cuestiones previas del caso del "procés" que debe estudiar hoy si es o no competente para juzgar al exvicepresidente del Govern Oriol Junqueras y a los otros 17 acusados, en lo que supone el último paso antes de encarar el juicio el próximo año, ha comenzado ya en el Tribunal Supremo. En la imagen, los abogados defensores de los 18 acusados, en el Alto Tribunal. EFE/Ballesteros

agències

El Tribunal Suprem ha confirmat la seva competència per jutjar la macrocausa de l'1-O si bé ha decidit enviar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la causa contra cinc exmembres de la Mesa del Parlament i l'exdiputada de la CUP Mireia Boya, acusats únicament per desobediència. 

Aquesta era la reivindicació de les defenses dels que van argumentar durant la vista del passat 18 de desembre, però l'alt tribunal només l'ha acceptat en els casos de Lluís Maria Corominas, Lluís Guinó, Anna Isabel Simó, Ramona Barrufet, Joan Josep Nuet i Mireia Boya

La Sala ha estimat els articles de pronunciament previ (equivalent a les qüestions prèvies) plantejats per aquests sis acusats, de manera que el Suprem només enjudiciarà a 12 líders independentistes: Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila. Per tant, el Tribunal Suprem ha confirmat per unanimitat la seva competència per jutjar els delictes de rebel·lió i malversació de cabals públics.

Les defenses dels acusats van demanar el trasllat al TSJC, ja que consideren que els fets van esdevenir únicament a Catalunya i que no es podia vincular amb votacions a l'estranger. Per la seva banda, el Fiscal general i la resta de les acusacions van defensar que l'1-O i el 20-S van constituir un atac a la Constitució i que, per tant, era el Tribunal Suprem el competent per jutjar-los. 

¿Te ha resultado interesante esta noticia?