Público
Público

Qui és qui en el judici de l'1-O

A més dels 12 dirigents independentistes als que jutjarà el Tribunal Suprem, el cas de sis més ha passat a ser competència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, mentre que set més resideixen avui a Bèlgica, Suïssa o el Regne Unit, entre ells l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Qui és qui en el judici de l'1-O. 

D'alt voltatge per la seva influència en la vida política; esperat per la seva transcendència i complex per la naturalesa del cas, però també pel nombre d'actors involucrats. Aquestes característiques i moltes altres són atribuïbles al judici contra el Procés independentistes. A escassos mesos de les eleccions europees i municipals (maig), la macrocausa que jutjarà el Tribunal Suprem a partir del 12 de febrer pot semblar difícil de seguir.

A més dels 12 dirigents independentistes processats, i dels 6 que seran jutjats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), hi ha altres set figures d'enorme pes en el Procés que van optar per marxar a l'exterior i avui resideixen a Bèlgica, Suïssa o el Regne Unit, entre elles el propi Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat, Tots ells integren el 'qui som' d'un judici històric.

Paral·lelament, a l'Audiència Nacional

D'altra banda, la setmana passada l'Audiència Nacional es va declarar competent per jutjar l'exmajor dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero, per no frenar la mobilització davant la Conselleria d'Economia el 20 de setembre de 2017, i pel referèndum de l'1-O. Al costat de Trapero, a la banqueta s'hi asseuran l'exsecretari general d'Interior Cesar Puig, l'exdirector dels Mossos Pere Soler, i la intendent del mateix cos Teresa Laplana.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?