Público
Público

ACCIDENT Una morta i sis persones més ferides greus en una col·lisió frontal entre dos trens de rodalies

Renfe ha començat la investigació per a determinar les causes del xoc, que ha tingut lloc en un tram amb doble via. El passat mes de novembre hi va haver un altre accident ferroviari mortal a la mateixa linia 4 de rodalies de RENFE.

Tren afectat en accident entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa / @lusberth a twitter

agències

Una persona ha mort i altres sis han resultat greument ferides en una col·lisió frontal entre dos trens que ha tingut lloc entre les localitats de Sant Vicenç de Castellet i Manresa de la comarca del Bages, segons que han informat Protecció Civil i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Aquests serveis no descarten la possibilitat que hi hagi més afectats. La persona que ha perdut la vida ha estat la conductora d'un dels trens que han xocat. Entre el centenar de persones que han resultat lesionades, n'hi ha 15 amb ferides relativament greus.

La línia 4 de Rodalies està interrompuda a causa d'aquest accident ocorregut passades les sis tarda, a l'alçada de l'antic baixador de Gastellgalí.

El SEM ha activat vuit ambulàncies i altres vehicles de logística i unitats no urgents.

Segons aquestes fonts, a causa de l'accident s'ha activat l'alerta Ferrocat i els equips d'emergència han estat mobilitzats.

Bombers de la Generalitat ha treballat també en el lloc dels fets juntament amb els Mossos d'Esquadra i el Servei d'Emergències de la Generalitat.

Les causes de la col·lisió encara no han estat determinades.

Renfe ha començat la investigació per determinar les causes de l'accident, que ha tingut lloc en un tram amb doble via en xocar els dos trens, un de la línia de mitjana distància R-12 (que prestava servei entre L'Hospitalet de Llobregat i Lleida) i un altre de la R-4 de Rodalies (que circulava entre Terrassa - Manresa).

El passat mes de novembre hi va haver un altre accident ferroviari mortal a la mateixa linia. Una esllavissada a la zona de Vacarisses va provocar un descarrilament i una persona va perdre la vida.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?