Público
Público

Joan Subirats, Lucía Martín i Jordi Martí, principals novetats de la llista de Barcelona en Comú per a les municipals

Subirats, Janet Sanz, Jaume Asens, Martín, Laura Pérez i Gala Pin segueixen Ada Colau a la candidatura, que pretén revalidar el triomf de 2015.

Els principals integrants de la llista de Barcelona en Comú per a les eleccions de 2019.

públic

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau ha presentat els integrants de la candidatura amb la que Barcelona en Comú aspira el 26 de maig a reeditar el triomf electoral de 2015. La llista és, a grans trets, continuista, si bé presenta algunes novetats significatives. La més important, tot i que ja es coneixia des de fa algunes setmanes, és que el fins ara comissionat de Cultura de l'Ajuntament, Joan Subirats, s'incorpora com a número dos. Subirats relleva Gerardo Pisarello, fins ara primer tinent d'alcaldia, que ha optat per deixar el consistori i intentar fer el salt al Parlament Europeu. També s'estrenarà Lucía Martín, actual portaveu d'En Comú Podem al Congrés i número cinc de la llista. Martín, com Colau, havia estat activista de la PAH. El número vuit serà Jordi Martí, gerent municipal en l'actual mandat i anys enrere regidor i militant del PSC.

La resta de noms amb possibilitats de ser escollits la configuren membres de l'actual govern municipals. La número tres serà Janet Sanz, dirigent d'ICV i actual tinent d'alcaldia d'Urbanisme; el número quatre serà per Jaume Asens, tinent d'alcaldia de Drets de Ciutadania; la número sis, Laura Pérez, ara regidora de Feminismes i líder de Podem a Barcelona; la set, Gala Pin, la regidora de Ciutat Vella; mentre que els números nou i deu serien Eloi Badia i Mercedes Vidal, regidors de Presidència i Mobilitat, respectivament.

A banda de Pisarello, els altres regidors que no repeteixen a la candidatura són Laia Ortiz i Josep Maria Muntaner, dues persones vinculades a ICV que deixen la política activa a final de mandat. En la roda de premsa de presentació de la candidatura, que s'ha fet a la superilla de Sant Antoni, Colau ha ressaltat que els membres de la llista coneixen bé la ciutat i formen un equip "que no és aquí per un sou o per una feina, sinó perquè creu en una ciutat valenta".

Preguntada sobre acords de govern, ha ressaltat que sempre ha defensat pactes estables amb formacions d'esquerres i progressistes, com els que va promoure a principis de mandat i va tancar amb el PSC, tot i que van trencar el pacte pel suport dels socialistes a l'aplicació de l'article 155 sobre Catalunya. En aquest sentit, ha criticat que el líder municipal i alcaldable socialista, Jaume Collboni, no ha aclarit si contempla pactes amb l'exprimer ministre francès i candidat de Cs, Manuel Valls, i ha sostingut que l'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, és "una mica més ambigu" en les seves preferències que el seu antecessor, Alfred Bosch, que va prioritzar pactes amb l'antiga CDC.

Colau ha argumentat que les polítiques impulsades durant aquest mandat en necessiten un segon per consolidar-se i, preguntada per si voldria repetir en un eventual tercer mandat, ha recordat que sempre ha apostat per dos, tot i que ha afegit: "Estic pensant a guanyar les pròximes eleccions per a consolidar aquesta agenda de canvi, no en un tercer mandat". De moment, la majoria de les enquestes publicades situen la pugna pel primer lloc entre BComú, ERC i Cs.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?