Público
Público

Mocions suspeses El Govern espanyol porta Torrent i la Mesa del Parlament al Constitucional per acceptar debatre sobre l'autodeterminació

La portaveu de l'executiu, Isabel Celaá, considera que tant el president de la cambra com el secretari general de la Mesa, Josep Costa, eren plenament conscients que estaven desobeint l'alt tribunal.

Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya

públic

El Govern espanyol recorrerà al Tribunal Constitucional la moció sobre l'autodeterminació que van presentar JxCat, ERC i la CUP el passat 29 d'octubre i que s'ha de debatre al Parlament català la pròxima setmana. També portarà la decisió de revocar la demanda de l'oposició de reconsiderar el tràmit d'aquesta moció el passat 5 de novembre.

Ho ha anunciat la portaveu de l'executiu espanyol, Isabel Celaá, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, qui ha considerat que la moció "torna a incidir en la voluntat d'exercir el dret d'autodeterminació, declarat inconstitucional i nul per les sentències del Tribunal Constitucional", i que indica que hi ha "voluntat de continuar amb el procés cap a la independència".

Celaá ha assenyalat el president de la cambra, Roger Torrent, i el secretari general de la Mesa, Josep Costa, com a màxims responsables, ja que creu que "tenien coneixement que estaven desobeint resolucions del Constitucional". La portaveu fa referència a les resolucions del Constitucional de 2015 i 2018, contràries a debatre sobre la sobirania del poble català i l'autodeterminació a la cambra.

Roger Torrent ha donat resposta immediata a través de xarxes socials, advertint sobre la deriva política del Govern de Pedro Sánchez. "Més judicialització, més amenaces i més censura. Però sempre trobarà la mateixa resposta: al Parlament de Catalunya s'hi ha de poder parlar de tot", ha escrit el president del Parlament.

L'Executiu espanyol també s'ha pronunciat, de moment de manera més prudent, sobre una resolució aprovada per l'Assemblea de Madrid, per reclamar la il·legalització de les formacions polítiques independentistes. Isabel Celaá ha informat que el Govern central estudiarà un possible recurs contra aquesta iniciativa.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?