Público
Público

Euroordres El Regne Unit accepta finalment tramitar l'euroordre contra Ponsatí, que compareixerà en un tribunal el dia 14

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena l'ha cursat per sedició, però en el document de la petició no fa en cap moment referència a aquest delicte, sinó que se centra en la desobediència. Comín i Puig compareixeran divendres vinent a un tribunal del primera instància de Bèlgica. 

L'exconsellera Clara Ponsatí.- EFE

PÚBLIC

Finalment, les autoritats britàniques han activat la tramitació de l’euroordre contra l’exconsellera d’Educació Clara Ponsatí, després que aquest mateix divendres el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena els hagi enviat la informació complementària que demanaven fa dos dies. La notícia l’ha comunicat l’advocat de Ponsatí, Aamer Anwar, que també ha detallat que dijous vinent, dia 14, l’exconsellera compareixerà en un tribunal d’Edimburg, la capital d’Escòcia.

Anwar s’ha mostrat confiat que podran combatre la petició d’extradició, ja que tot i que Llarena demana que s’entregui Ponsatí per sedició, a l’hora de la veritat aquest delicte no apareix ni un sol cop al document, tot i que el magistrat assegura que l’exmembre del Govern va intentar trencar l’ordre constitucional. Bàsicament, la petició de l’euroordre s’ha centrat en la desobediència de l’exconsellera a les sentències i interlocutòries del Tribunal Constitucional.

En un primer moment, la justícia britànica havia titllat de “desproporcionada” la petició d’extradició per a Ponsatí, si bé posteriorment va rectificar i va limitar-se a dir que li faltava “informació essencial”.

D’altra banda, els exconsellers Toni Comín i Lluís Puig tindran també la setmana vinent la compareixença davant un jutjat de primera instància de Bèlgica. La previsió, però, és que sigui un tràmit breu perquè les seves defenses seguiran el camí de l’expresident Carles Puigdemont i demanaran un ajornament per tenir més temps per preparar la cita en què s’haurà de decidir si s’accepta o no la petició d’extradició cursada per Llarena.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?