Cargando...

SINISTRALITAT LABORAL

Segon accident mortal en tres setmanes a la mina de Vilafruns, a Balsareny

El comitè d'empresa ha tornat a convocar una vaga per a la setmana vinent per demanar millores en la seguretat, després d'haver-la desconvocat aquest matí, abans de l'accident. 

Publicidad

Una imatge de la mina de Vilafruns, a Balsareny. ACN

Publicidad

Public

Un miner ha mort aquest matí en un accident a la mina de Vilafruns, a Balsareny (Bages). Així ho ha confirmat ICL, la multinacional propietària de les instal·lacions. L'accident s'hauria produït per un despreniment mentre l'operari treballava i els sanitaris no han pogut reanimar-lo. L'accident mortal ha succeït només tres setmanes després que se'n produís un altre de la mateixa gravetat, en què va perdre la vida un treballador de 45 anys i veí de Manresa. En aquest cas, l'empleat treballava per a Montajes Rus, una empresa subcontractada per ICL.

Click to enlarge
A fallback.

Justament aquest dijous el sindicat CCOO havia anunciat a través d'un comunicat que desconvocava la vaga prevista pel proper dimecres, dia 30, a la mina de Sallent d'ICL precisament per reclamar millores de seguretat. Després de l'accident mortal, però, els comitès d'empresa l'han tornat a convocar. En un comunicat, el sindicat insta la direcció de l'empresa a començar "de seguida" la negociació per implantar les mesures de seguretat i prevenció de la mina per evitar nous accidents i garantir la seguretat. 

Els accidents mortals a les instal·lacions d'ICL al Bages no són excepcionals, sinó que des de 1990 se n'han produït més d'una vintena. ICL Iberia, l'antiga Iberpotash, forma part de la multinacional israeliana Israel Chemical i, entre d'altres coses, ha generat una enorme contaminació amb l'abocament dels residus salins a la muntanya del Cogulló, a Sallent. També ha estat sancionada per la Comissió Europea per rebre ajudes públiques il·legals

Publicidad

Publicidad