Público
Público

Unes 7.500 persones es manifesten a Barcelona contra la LOMCE

La jornada de vaga vol la retirada de la normativa educativa i que s'acabin les revàlides, entre d'altres qüestions. 

La manifestació de Barcelona contra la LOMCE. EUROPA PRESS

europa press

Unes 7.500 persones, segons l'Ajuntament de Barcelona, s'han manifestat aquest dijous pel centre de la capital catalana per demanar la derogació immediata de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) i la reversió de les retallades en ensenyament. Sota el lema 'Per la cohesió social. Ni LOMCE ni retallades', la manifestació de sindicats docents, d'estudiants i associacions educatives que engloben el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (Muce), s'ha iniciat a la plaça Universitat i ha finalitzat davant la Delegació del Govern central.

Durant el recorregut, en el qual s'han corejat consignes com «No a la privatització» o «Els carrers seran sempre nostres» i una pancarta resava «Si el Barça va poder remuntar, Rajoy ens pot escoltar», els manifestants han passat pel Consorci d'Educació de Barcelona, que han empaperat d'adhesius contra la LOMCE i demanant que l'educació tingui un 6% del PIB. El manifest del Muce ha demanat la derogació de la llei, revertir les retallades, eliminar les revàlides, recuperar el paper nuclear de la comunitat educativa i que la Generalitat revoqui les mesures aplicades d'acord amb la LOMCE.

El president de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC), Jaume Aguilar, ha assegurat que es tracta d'una jornada de solidaritat" amb l'Estat per a la retirada de la LOMCE, i que ha tingut un suport majoritari dels estudiants. Des del Sindicat d'Estudiants, el seu portaveu, Coral Latorre, ha xifrat en fins a un 90% el seguiment en instituts, i Ruben Ramiro (Ajec) ha advocat per que la jornada de vaga serveixi per eliminar la llei.

Un seguiment desigual

CCOO ha assegurat que el seguiment de la vaga ha estat desigual a Catalunya, tenint en compte que es ve d'un acord amb la Generalitat, i el portaveu d'Ustec·Stes, Ramon Font, ha esperat que la jornada estatal de vaga sigui el "cop de gràcia" a la LOMCE. La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat ha xifrat en un 2,9% el seguiment dels docents catalans a l'aturada, amb xifres de les 13.30 hores. Fonts de la Universitat de Barcelona (UB) citades per Europa Press que no hi ha hagut incidents i que s'han cancel·lat un 40% de les classes a Dret, un 25% a Bibliotecomania i un 20% a Filologia, i a la Politècnica de Catalunya (UPC) una vintena d'estudiants ha passat la nit a l'Escola d'Enginyeria.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?