Cargando...

Opinión · Fora de joc

El somriure de Millet i la befa convergent

Publicidad

La comissió d’investigació parlamentària sobre el presumpte finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música ens ha deixat, de moment, dues imatges impagables. D’una banda, el somriure irònic i enigmàtic de Fèlix Millet. De l’altra, el victimisme impúdic i l’aire fatxenda dels dirigents convergents. Tots plegats han palesat un menyspreu total i absolut pel Parlament que els hauria de fer caure la cara de vergonya. Sobretot tenint en compte l’actitud respectuosa dels parlamentaris evitant que un delinqüent confés anés a declarar amb les manilles posades i que els senyors Jordi Pujol i Artur Mas haguessin de repetir la cançoneta, en seu parlamentària, que tot el que és legal és moral. Fins i tot mantenir a la direcció de CDC Àngel Colom, a qui se li van pagar, irregularment, els funerals d’un partit polític que va fer fallida.

Click to enlarge
A fallback.

La instrucció judicial contra el senyor Millet no és excusa per seguir la consigna de muts i a la gàbia i negar-se, ras i curt, a respondre a la pregunta sobre el finançament irregular de CDC. Tan sols havia d’utilitzar una paraula de dues lletres: no (o sí, esclar). Els mateixos convergents, de ben segur, li ho haurien agraït. De fet, tenia l’oportunitat d’exculpar CDC (o d’implicar-hi d’altres) i no ho va fer.

Mentre Millet no diu ni piu i Colom no diu l’ocellet que el va adreçar al mecenes dels patriotes, Felip Puig treu pit i pregona que la raó dels convenis en qüestió és “la nostra manera d’entendre el país des d’un punt de vista cultural, musical i espiritual”. Un país, certament, articulat per l’omertà mafiosa. Per molt menys, la diputada convergent Maria Rubies va plegar del Parlament.

Publicidad

Publicidad